Tilgængelighed for YouTube-mobilappen

YouTube Android-appen fungerer sammen med Androids hjælpefunktioner. Android indeholder hjælpefunktioner til blinde og brugere med nedsat syn via applikationerne TalkBack og BrailleBack samt andre særlige hjælpefunktioner. Gå til Hjælp til Android Accessibility for at få flere oplysninger, bl.a. om, hvordan disse indstillinger slås til.

Kom godt i gang
Når du har aktiveret indstillingerne for hjælpefunktioner i Android, kan TalkBack og Udforsk ved berøring hjælpe dig med at se nærmere på indhold og elementer i YouTube-appen. Se vejledningen til Udforsk ved berøring for at få flere oplysninger om disse funktioner.
Find rundt i appen

Hovedfanerne til navigering i appen er Startside, Abonnementer og Samling. Du skal være logget ind på din konto for at se fanen Abonnementer.

• Under Start  kan du søge blandt anbefalede videoer.
  • Under Abonnementer  kan du finde videoer fra de kanaler, du abonnerer på.
  • Under Samling  kan du finde din visningsoversigt, uploads, køb og playlister.

Derudover kan du logge ind eller få adgang til dine indstillinger, Googles privatlivspolitik eller Hjælp via profilbilledet  øverst i appen.

Log ind på din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Log ind.

Log ud af din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Log ud.
Gennemse videoer og playlister

Brug én finger til at rulle gennem videoer under Start , på playlister eller på en kanal. Når du ruller, hører du navnet på videoen og de tilknyttede metadata.

Kanaler: På en kanal kan du bruge fanerne Startside, Videoer og Playlister til at gennemse indholdet på den valgte kanal.

Søg efter videoer og playlister

Hvis du vil søge efter en video ved hjælp af Udforsk ved berøring, skal du trykke øverst på ​​skærmen for at finde søgeknappen, der findes ved siden af ​​elementet "Flere valgmuligheder".

1. Dobbeltklik på søgeknappen, og tilføj din søgeforespørgsel i "redigeringsfeltet".
  2. Dobbeltklik på "rullelisten" for at ændre dine søgefiltre.
  3. Brug Udforsk ved berøring til at gennemse søgeresultaterne.
Afspil og betjen videoer

Når du har fundet en video, du vil afspille, skal du dobbeltklikke for at starte afspilningen. Dobbeltklik på "afspilleren" øverst på skærmen for at få afspillerens betjeningsfunktioner frem.

Afspillerens betjeningsfunktioner og valgmuligheder

Pause: Dobbeltklik på "Sæt video på pause" for at sætte videoen på pause.

Minimer video: Dobbeltklik på "minimeringsknappen" for at minimere en video under afspilningen. Når en video er minimeret, kan du gennemse eller søge, mens den fortsat afspilles.

Afvis minimeret video: Dobbeltklik på "afspilleren", og stryg til højre med to fingre for at afvise den minimerede videoafspiller.

Udvid minimeret video: Dobbeltklik på "afspilleren", og stryg opad med to fingre for at udvide den minimerede videoafspiller.

Føj til playliste: Dobbeltklik på "Føj til"-knappen for at åbne "Føj video til"-underretningen. Brug Udforsk ved berøring til at vælge en playliste. Dobbeltklik på "Ny playliste" for at oprette en ny playliste.

• Tryk på redigeringsfeltet "Titel" for at navngive din playliste.
  • Dobbeltklik på afkrydsningsfeltet "Adgang" i rullemenuen for at gøre din playliste privat eller offentlig.

Flere valgmuligheder:

• Skift videokvalitet: Dobbeltklik på menuknappen "Videokvalitet".
  • Rapportér en video: Dobbeltklik på knappen "Rapportér".
  • Undertekster: Dobbeltklik på menuknappen "Undertekster".

Under videoen finder du følgende oplysninger eller funktioner:

• Videobeskrivelse og metadata.
  • Knapperne til at angive like og dislike.
  • Knap til kanalabonnement.
  • Videoforslag.
  • En mulighed for at tilføje en kommentar.
  • Kommentarer til videoen.
Uploads

Du kan navigere i dine YouTube-videouploads ved at åbne Samling  og vælge Mine videoer. Brug én finger til at rulle gennem videoer, som du har uploadet til din kanal.

Upload en video

1. Dobbeltklik på "Uploads" øverst til højre på skærmen.
  2. Dobbeltklik på knappen "Upload" øverst på skærmen, ved siden af "Søg".
  3. Rul gennem din enheds fotogalleri for at finde en video, du vil uploade. Dobbeltklik for at vælge en video.
  4. Indtast videoens titel i redigeringsfeltet "Titel".
  5. Indtast en videobeskrivelse i redigeringsfeltet "Beskrivelse".
  6. Vælg et adgangsniveau (privat, skjult eller offentlig) på rullelisten "Adgang".
  7. Dobbeltklik på "Upload" øverst til højre på skærmen for at uploade din video.

Rediger en video

Følg nedenstående trin for at redigere en videos titel, beskrivelse eller adgangsindstillinger:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Dobbeltklik på knappen "Menu" ud for ​​den video, du vil redigere.
  3. Dobbeltklik på "Rediger" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Dobbeltklik på redigeringsfelterne for titel eller beskrivelse eller på rullelisten "Adgang".
  5. Dobbeltklik på knappen "OK", når du er færdig med at redigere.

Slet en video

Sådan sletter du en af dine uploadede videoer:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Dobbeltklik på knappen "Menu" ud for ​​den video, du vil redigere.
  3. Dobbeltklik på "Slet" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Når du ser muligheden "Slet denne video", skal du dobbeltklikke på knappen "OK" til højre.

Bemærk! Hvis der vises et X-ikon i videoafspilleren, skyldes det, at enhedens hjælpefunktioner er slået til. Du kan slå denne indstilling for hjælpefunktioner fra ved at følge vejledningen nedenfor.

1. Gå til indstillingerne for din Android-enhed .
  2. Tryk på Hjælpefunktioner.
  3. Tryk på Kontaktadgang, Transskribering, TalkBack eller Stemmeadgang.
  4. Vælg Fra.