Tilgængelighed for YouTube-mobilappen

YouTube Android-appen fungerer sammen med Androids hjælpefunktioner. Android indeholder hjælpefunktioner til blinde og brugere med stærkt nedsat syn via TalkBack samt andre særlige hjælpefunktioner. Gå til Hjælp til Android Accessibility for at få flere oplysninger, bl.a. om, hvordan disse indstillinger slås til.

Kom godt i gang
Når du har slået dine hjælpefunktioner på Android til, kan TalkBack og Tryk for at høre hjælpe dig med at finde indhold og elementer i YouTube-appen. Se vejledningen til Tryk for at høre for at få flere oplysninger om disse funktioner.
Find rundt i appen

Hovedfanerne i appen er Start, Abonnementer og Samling. Log ind på din konto for at se fanen Abonnementer.

• Under Start  kan du søge blandt anbefalede videoer.
  • Under Abonnementer kan du finde videoer fra de kanaler, du abonnerer på.
  • Under Samling  kan du finde visningshistorik, uploads, køb og playlister.

Du kan logge ind eller få adgang til dine indstillinger, Googles privatlivspolitik eller Hjælp via profilbilledet  øverst i appen.

Log ind på din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede øverst i appen.
  2. Vælg Log ind.

Log ud af din konto ved at følge denne vejledning:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Log ud.
Gennemse videoer og playlister

Brug én finger til at rulle gennem videoer under Start på playlister eller på en kanal. Når du ruller, hører du navnet på videoen og de tilknyttede metadata.

Kanaler: På en kanal kan du bruge fanerne Startside, Videoer og Playlister til at gennemse indholdet på den valgte kanal.

Søg efter videoer og playlister

Hvis du vil søge efter en video ved hjælp af Tryk for at høre, skal du trykke øverst på skærmen for at finde søgeknappen. Du finder knappen ud for elementet "Flere valgmuligheder".

1. Tryk to gange på søgeknappen, og tilføj din søgning i "redigeringsfeltet".
  2. Tryk to gange på "rullelisten" for at ændre dine søgefiltre.
  3. Brug Tryk for at høre til at gennemse søgeresultaterne.
Afspil og betjen videoer

Når du har fundet en video, du vil afspille, skal du trykke to gange for at starte afspilningen. Tryk to gange på "afspilleren" øverst på skærmen for at få afspillerens betjeningsfunktioner frem.

Afspillerens betjeningsfunktioner og valgmuligheder

Pause: Tryk to gange på "Sæt video på pause" for at sætte videoen på pause.

Minimer video: Tryk to gange på "minimeringsknappen" for at minimere en video under afspilningen. Når en video er minimeret, kan du gennemse eller søge, mens den fortsat afspilles.

Afvis minimeret video: Tryk to gange på "afspilleren", og stryg til højre med to fingre for at afvise den minimerede videoafspiller.

Udvid minimeret video: Tryk to gange på "afspilleren", og stryg opad med to fingre for at udvide den minimerede videoafspiller.

Føj til playliste: Tryk to gange på "Føj til"-knappen for at åbne "Føj video til"-underretningen. Brug Tryk for at høre til at vælge en playliste. Tryk to gange på "Ny playliste" for at oprette en ny playliste.

• Tryk på redigeringsfeltet "Titel" for at navngive din playliste.
  • Tryk to gange på afkrydsningsfeltet "Adgang" i rullemenuen for at gøre din playliste privat eller offentlig.

Flere valgmuligheder:

• Skift videokvalitet: Tryk to gange på menuknappen "Videokvalitet".
  • Rapportér en video: Tryk to gange på knappen "Rapportér".
  • Undertekster: Tryk to gange på menuknappen "Undertekster".

Under videoen finder du følgende oplysninger eller funktioner:

• Videobeskrivelse og metadata.
  • Knapperne til at give like og dislike.
  • Knap til kanalabonnement.
  • Videoforslag.
  • En mulighed for at tilføje en kommentar.
  • Kommentarer til videoen.
Uploads

Gå til dine YouTube-videouploads ved at åbne Samling  og vælge Mine videoer. Brug én finger til at rulle gennem videoer, som du har uploadet til din kanal.

Upload en video

1. Tryk to gange på "Uploads" i øverste højre hjørne af skærmen.
  2. Tryk to gange på knappen "Upload" øverst på skærmen ud for "Søg".
  3. Find den video, du vil uploade, ved at rulle gennem fotogalleriet på din enhed. Tryk to gange for at vælge en video.
  4. Angiv videoens titel i redigeringsfeltet "Titel".
  5. Angiv en videobeskrivelse i redigeringsfeltet "Beskrivelse".
  6. Vælg et adgangsniveau (privat, skjult eller offentlig) på rullelisten "Adgang".
  7. Tryk to gange på "Upload" øverst til højre på skærmen for at uploade din video.

Rediger en video

Følg nedenstående trin for at redigere en videos titel, beskrivelse eller adgangsindstillinger:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Tryk to gange på knappen "Menu" ud for ​​den video, du vil redigere.
  3. Tryk to gange på "Rediger" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Tryk to gange på redigeringsfelterne for titel eller beskrivelse eller på rullelisten "Adgang".
  5. Tryk to gange på knappen "OK", når du er færdig med at redigere.

Slet en video

Sådan sletter du en af dine uploadede videoer:

1. Brug to fingre til at rulle gennem dine uploadede videoer.
  2. Tryk to gange på knappen "Menu" ud for ​​den video, du vil redigere.
  3. Tryk to gange på "Slet" i videoens "Underretning"-felt.
  4. Når du ser muligheden "Slet denne video", skal du trykke to gange på knappen "OK" til højre.

Slå hjælpefunktioner til/fra

Hvis der vises et X i videoafspilleren, skyldes det, at enhedens hjælpefunktioner er slået til. Du kan slå denne indstilling for hjælpefunktioner fra på din Android-enhed eller i YouTube-appen.
På din Android-enhed:
  1. Gå til indstillingerne for din Android-enhed .
  2. Tryk på Hjælpefunktioner.
  3. Tryk på Stemmeadgang, Tekstoplæsning, TalkBack, Menuen Hjælpefunktioner eller Kontaktadgang
  4. Vælg Fra.

I YouTube-appen:

1. Tryk på dit profilbillede  øverst i appen.
  2. Vælg Indstillinger  .
  3. Vælg Hjælpefunktioner.
  4. Hvis du vil tilsidesætte indstillingen på enhedsniveau, skal du deaktivere "Afspiller med hjælpefunktioner"
  5. Du kan også indstille en timer, så videoafspillerens indstillinger skjules automatisk efter X sekunder.