Accessibilitat de l'aplicació YouTube per a mòbils

L'aplicació YouTube per a Android és compatible amb les funcions d'accessibilitat d'Android. Android ofereix funcions d'accessibilitat per als usuaris invidents i amb visió reduïda a l'aplicació TalkBack, a més d'altres funcions d'accessibilitat especials. Per obtenir més informació o per saber com s'activa aquesta opció de configuració, ves al Centre d'ajuda sobre l'accessibilitat d'Android.

Introducció
Un cop hagis activat la configuració d'accessibilitat d'Android, pots aprofitar TalkBack i Exploració tàctil per explorar el contingut i els elements de l'aplicació YouTube. Consulta les instruccions d'Exploració tàctil per obtenir més informació sobre aquestes funcions.
Navegar per l'aplicació

Per navegar per l'aplicació, es fan servir principalment les pestanyes Inici, Subscripcions i Biblioteca. Has d'iniciar la sessió al compte perquè s'hi mostri la pestanya Subscripcions.

• A Inici  pots consultar els vídeos recomanats.
  • A Subscripcions  trobaràs els vídeos dels canals a què t'has subscrit.
  • A Biblioteca  pots consultar l'historial de visualitzacions, els vídeos que has penjat i les teves compres i llistes de reproducció.

A més, la foto de perfil  de la part superior de l'aplicació et permet iniciar la sessió i accedir a la configuració, a la secció d'ajuda i a la política de privadesa de Google.

Per iniciar la sessió al teu compte, segueix aquests passos:

1. A la part superior de l'aplicació, toca la teva foto de perfil .
  2. Selecciona Inicia la sessió.

Per tancar la sessió del compte, segueix aquests passos:

1. A la part superior de l'aplicació, toca la teva foto de perfil .
  2. Selecciona Tanca la sessió.
Navegar pels vídeos i les llistes de reproducció

Fes servir un dit per desplaçar-te pels vídeos de la pestanya Inici , de les llistes de reproducció o d'un canal. A mesura que et desplacis, sentiràs el nom de cada vídeo i les metadades associades.

Canals: utilitza les pestanyes Inici, Vídeos i Llistes de reproducció dels canals per explorar-ne el contingut.

Cercar vídeos i llistes de reproducció

Per cercar un vídeo amb la funció Exploració tàctil, toca la part superior de la pantalla per trobar el botó de cerca, situat al costat de l'element "Més opcions".

1. Fes doble toc al botó de cerca i afegeix la teva consulta al quadre d'edició.
  2. Fes doble toc a la llista desplegable per canviar els filtres de cerca.
  3. Utilitza la funció Exploració tàctil per consultar els resultats de la cerca.
Reproduir i controlar els vídeos

Quan trobis un vídeo que vulguis reproduir, fes-hi doble toc. Fes doble toc al reproductor de la part superior de la pantalla perquè se'n mostrin els controls de reproducció.

Controls i opcions del reproductor

Posa en pausa el vídeo: fes doble toc a "Posa en pausa el vídeo" per posar en pausa el vídeo que s'està reproduint.

Minimitza el vídeo: fes doble toc al botó "Minimitza" per minimitzar el vídeo que s'està reproduint. Amb aquesta funció, pots consultar i cercar contingut mentre el vídeo es continua reproduint.

Ignora el vídeo minimitzat: fes doble toc a "Reproductor" i llisca amb dos dits cap a la dreta per ignorar el reproductor de vídeo minimitzat.

Amplia el vídeo minimitzat: fes doble toc a "Reproductor" i llisca amb dos dits cap amunt per ampliar el reproductor de vídeo minimitzat.

Afegeix a la llista de reproducció: fes doble toc al botó "Afegeix a" per obrir l'alerta "Afegeix el vídeo a". A continuació, utilitza Exploració tàctil per seleccionar una llista de reproducció. Per crear-ne una, fes doble toc a l'opció "Llista de reproducció nova".

• Toca el quadre d'edició "Títol" per posar un nom a la llista de reproducció.
  • Fes doble toc a la casella de selecció desplegable "Privada" per fer la llista privada o pública.

Més opcions:

• Canvia la qualitat del vídeo: fes doble toc al botó "Qualitat del vídeo" del menú.
  • Informa d'un vídeo: fes doble toc al botó "Marca".
  • Subtítols: fes doble toc al botó "Subtítols" del menú.

A sota del vídeo trobaràs la informació i les funcions següents:

• descripció i metadades del vídeo
  • botons M'agrada i No m'agrada
  • botó per subscriure't al canal
  • suggeriments de vídeos
  • opció per afegir un comentari
  • comentaris sobre el vídeo
Pujades

Per accedir als vídeos que has penjat a YouTube, obre la pestanya Biblioteca  i selecciona Els meus vídeos. Fes servir un dit per desplaçar-te pels vídeos que has penjat al canal.

Penjar un vídeo

1. A l'extrem superior dret de la pantalla, fes doble toc a "Vídeos penjats".
  2. A la part superior de la pantalla, fes doble toc al botó "Penja", al costat de l'opció "Cerca".
  3. Desplaça't per la galeria de fotos del dispositiu fins que trobis el vídeo que vols penjar. Quan el trobis, fes-hi doble toc per seleccionar-lo.
  4. Introdueix el títol del vídeo al quadre d'edició "Títol".
  5. Introdueix la descripció del vídeo al quadre d'edició "Descripció".
  6. Selecciona un nivell de privadesa (Privat, Ocult o Públic) de la llista desplegable "Privadesa".
  7. A l'extrem superior dret de la pantalla, fes doble toc a "Penja" per penjar el vídeo.

Editar un vídeo

Per editar el títol, la descripció o la configuració de privadesa d'un vídeo, segueix aquests passos:

1. Fes servir dos dits per desplaçar-te pels vídeos que has penjat.
  2. Al costat del vídeo que vulguis editar, fes doble toc al botó "Menú".
  3. Al quadre "Alertes" del vídeo, fes doble toc a "Edita".
  4. Fes doble toc als quadres d'edició "Títol" o "Descripció", o a la llista desplegable "Privadesa".
  5. Fes doble toc al botó "D'acord" quan acabis d'editar el vídeo.

Suprimir un vídeo

Per suprimir un dels vídeos penjats, segueix aquests passos:

1. Fes servir dos dits per desplaçar-te pels vídeos que has penjat.
  2. Al costat del vídeo que vulguis suprimir, fes doble toc al botó "Menú".
  3. Al quadre "Alertes" del vídeo, fes doble toc a "Suprimeix".
  4. Quan se't demani que confirmis si vols suprimir el vídeo, fes doble toc al botó "D'acord" de la dreta.

Activar o desactivar l'accessibilitat

Si veus una X al reproductor de vídeo, vol dir que el dispositiu té una opció d'accessibilitat activada. Per desactivar-la, segueix aquestes instruccions al dispositiu Android o a l'aplicació YouTube.
Al dispositiu Android:
  1. Ves a Configuració .
  2. Toca Accessibilitat.
  3. Toca Voice Access, Escolta la selecció, TalkBack, Menú d'accessibilitat o Accés amb interruptors.
  4. Selecciona Desactiva.

A l'aplicació YouTube:

1. A la part superior de l'aplicació, toca la teva foto de perfil .
  2. Selecciona Configuració .
  3. Selecciona Accessibilitat.
  4. Si vols substituir la configuració al nivell de dispositiu Android, desactiva l'opció "Reproductor amb accessibilitat".
  5. També pots establir un temporitzador perquè els controls del reproductor de vídeo s'amaguin automàticament quan hagin passat X segons.