Eigendomsgegevens van items updaten

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.
Het is belangrijk om de eigendomsgegevens van je items up-to-date te houden. Je upload- en overeenkomstbeleid kan alleen worden toegepast in landen/regio's waar je eigenaar bent van een item.
Is het bijvoorbeeld je beleid om wereldwijd inkomsten te genereren maar ben je alleen in de VS eigenaar van het item, dan laten we alleen in de VS advertenties zien.

Je stelt het eigendom van een item in wanneer je een video uploadt of wanneer je tools gebruikt om content te leveren, zoals het spreadsheettemplate en de DDEX feed. Bekijk meer informatie over hoe je content levert aan YouTube.

Eigendom bewerken

Update de eigendomsgegevens van je items als het eigendom van een item verandert, bijvoorbeeld als je in nieuwe gebieden licenties uitgeeft voor content. Zo bewerk je de eigendomsgegevens van een item:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Items in het linkermenu.
  3. Klik op de titel van het item dat je wilt updaten. De pagina met itemdetails wordt geopend.
  4. Klik op de pagina met itemdetails op Eigendom en beleid.
  5. Klik op EIGENDOM BEWERKEN en vul je eigendomsgegevens in.
    • Selecteer Wereldwijd als je wereldwijd eigenaar bent van je video.
    • Als je eigenaar bent van de rechten voor je video in specifieke gebieden, selecteer je Specifieke gebieden.
      • Als je eigenaar bent van de rechten voor je video in een paar gebieden, selecteer je In geselecteerde gebieden. Daarna voer je de gebieden in waar je eigenaar bent.
      • Als je eigenaar bent van de rechten voor je video in meerdere gebieden, selecteer je Alle gebieden behalve de geselecteerde en voer je de gebieden in waar je geen eigenaar van de rechten voor je video bent.
    • Als je eigendomsgegevens voor items wilt verwijderen, selecteer je ALLE EIGENDOM VERWIJDEREN.
  6. Klik op OPSLAAN.

Gedetailleerde eigendomsgegevens ophalen

Via de pagina Eigendom en beleid kun je gedetailleerde informatie over het eigendom van je item ophalen.Deze pagina kan worden bekeken als tabel door te klikken op Tabelweergave  of als lijst door te klikken op Lijstweergave .

Filteren op eigendom

Klik op de filterbalk  om het eigendom van je item te filteren op Gebied of Andere partij. Je kunt ook het filter Problemen tonen gebruiken om specifieke gebieden waar je eigendomsconflicten hebt te bekijken.

Eigendomswijzigingen bekijken

Wil je de wijzigingen in het eigendom van een item bekijken? Klik op pijl-omlaag en verander Toegepast eigendom in Zoals opgegeven.

Eigendomsconflicten oplossen

Meerdere partners kunnen verklaren eigenaar te zijn van hetzelfde item, maar niet in hetzelfde land of gebied. YouTube past het beleid van elke partner toe in de landen/regio's waar ze eigenaar zijn van het item (voorbeelden).

Als jouw eigendom en dat van een partner overlappen, zie je hier hoe je eigendomsconflicten oplost zodat je beleid kan worden toegepast.