Oppdater eierskapsinformasjonen for innholdselementer

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.
Det er viktig at du holder eierskapsinformasjonen for innholdselementene dine oppdatert. Opplastings- og samsvarsreglene dine kan bare brukes i land/regioner der du eier det aktuelle innholdselementet.
Hvis reglene dine for eksempel sier at du skal tjene penger over hele verden, men du bare eier innholdselementet i USA, viser vi bare annonser i USA.

Du angir eierskapet til et innholdselement når du laster opp en video eller bruker verktøy til å levere innhold, for eksempel regnearkmalen og DDEX-feeden. Finn ut hvordan du kan levere innhold til YouTube.

Endre eierskap

Når eierskapet til et innholdselement endres, for eksempel når du lisensierer innhold i nye områder, må du passe på å oppdatere eierskapsinformasjonen for innholdselementet ditt. Slik redigerer du eierskapsinformasjonen for et innholdselement:

1. Logg på innholdsbehandlingen i Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Innholdselementer.
  3. Klikk på tittelen til innholdselementet du vil oppdatere. Da åpnes siden med detaljer om innholdselementet.
  4. På siden med detaljer om innholdselementet klikker du på Eierskap og regler.
  5. Klikk på ENDRE EIERSKAP, og oppgi eierskapsinformasjonen.
    • Hvis du innehar globalt eierskap til videoen, velger du Globalt.
    • Hvis du eier rettighetene til videoen i bestemte områder, velger du Bestemte områder.
      • Hvis du eier rettighetene til videoen i noen få området, velger du Eies i de valgte områdene. Deretter angir du områdene du har eierskap i.
      • Hvis du eier rettighetene til videoen i flere områder, velger du Eies overalt unntatt i de valgte områdene. Deretter angir du områdene der du ikke eier rettighetene til videoen.
    • Hvis du vil fjerne all eierskapsinformasjon for et innholdselement, velger du FJERN ALLE EIERSKAP.
  6. Klikk på LAGRE.

Se detaljert eierskapsinformasjon

Eierskap og regler-siden kan du få detaljert informasjon om eierskapet for innholdselementet ditt.  Du kan vise denne siden som en tabell ved å klikke på Tabellvisning eller som en liste ved å klikke på Listevisning .

Filtrer eierskap

Klikk på filterlinjen  for å filtrere eierskapet til innholdselementet ditt etter Område eller Andres. Du kan bruke Vis eventuelle problemer-filteret for å se hvilke områder det finnes eierskapskonflikter i.

Se endringer av eierskap

Hvis du vil se endringer i eierskapsinformasjonen for et innholdselement, klikker du på nedoverpilenog endrer Benyttet eierskap til Som angitt.

Løs eierskapskonflikter

Flere partnere kan erklære eierskap for det samme innholdselementet, men ikke i samme land/territorium. YouTube bruker reglene til hver enkelt partner i landene/regionene der vedkommende eier innholdselementet (eksempler).

Hvis eierskapet ditt overlapper med en annen partner, kan du finne ut hvordan du løser eierskapskonflikter, slik at reglene dine kan brukes.