Rekommenderade metoder för tillgångar

Här kan du läsa om rekommenderade metoder för att skapa och upprätthålla tillgångar:

Aktiva referenser

Om du tänker använda Content ID för att matcha och göra anspråk på användargenererat innehåll måste du se till att dina referenser är aktiva. Så här kontrollerar du statusen på dina referenser:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Klicka på Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka sedan på filterfältet och välj filter:
    • För att hitta tillgångar utan aktiva referenser väljer du Aktiva referenser > Nej > TILLÄMPA.
    • För att hitta tillgångar med inaktiva referenser väljer du Inaktiva referenser > Ja > TILLÄMPA.

När du ser en tillgång med en inaktiv referens kan du återaktivera den så att tillgången fortsätter genomföra Content ID-matchningar.

Se till så att du inte av misstag aktiverar en referens som varit inaktiv på grund av möjlig felanvändning av Content ID.

Genom att återaktivera referenser får du ut mesta möjliga av Content ID. Content ID tillämpar endast automatiserade anspråk för en referens om referensen är aktiv.

Om du ser en tillgång som inte har några referenser kan du skapa en.

Läs mer om referenser.

Korrekt metadata

Ladda ned din tillgångsrapport och kontrollera din metadata. Fråga dig följande:

• Finns det oväntade tecken eller blanksteg?
  • Innebär denna metadata enkel rapportering för teamet?
  • För skivbolag: finns det data i ISRC-fältet?

Sedan kan du redigera enskilda tillgångar eller massredigera tillgångarnas metadata med en .csv-filmall.

Läs mer om hur du jämför versioner av tillgångsmetadata.

Tillgångar med etiketter

Det är praktiskt för partner som vill dela in tillgångar för till exempel ett album eller tv-program att använda tillgångsetiketter. Med anpassade kategorier av den här typen blir det enkelt att hålla ordning i tillgångsbiblioteket.

När du har skapat och tillämpat tillgångsetiketterna grupperas tillgångarna för lättare filtrering, massuppdatering och resultatanalyser.

På sidan Tillgångar i Innehållshanteraren i Studio kan du till exempel använda filterfältet och välja Tillgångsetikett. Därefter kan du enkelt identifiera en tillgångsgrupp och göra en massredigering, som att uppdatera en matchningspolicy.

Läs mer om tillgångsetiketter.

Korrekt äganderätt

Äganderättskonflikter för tillgångar kan hittas på tre platser i Innehållshanteraren i Studio:

1. På sidan Översikt på kortet Problem klickar du på Äganderättskonflikter.
  2. På sidan Problem filtrerar du per Problemtyp > Äganderättskonflikt.
  3. På sidan Rapporter klickar du på fliken Tillgångar och laddar ned Rapporten Tillgångskonflikt.
Uppdatera alltid äganderättsinformationen när den ändras, till exempel när du licensierar innehåll i nya områden.

Läs mer om att lösa äganderättskonflikter för tillgångar.

Tydliga policyer

På sidan Policyer kan du granska några policyer för att se till att de fungerar på det sätt som deras namn antyder.

Till exempel är det bra om en policy som heter ”Aktivera intäktsgenerering globalt” har regler som gör att intäktsgenerering aktiveras över hela världen.

Se också till att dina anpassade policyer har rätt parametrar och bara matchar innehåll som du äger rättigheterna till.

Läs mer om policyer.