YouTube-praktijkgids

Praktische tips voor items

Hieronder vind je praktische tips om je items te maken en onderhouden:

Actieve verwijzingen

Als je Content ID gaat gebruiken om overeenkomsten te vinden in door gebruikers gegenereerde content en deze wilt claimen, zorg er dan voor dat je referenties actief zijn. Zo check je de status van je referenties:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Klik in het linkermenu op Items.
  3. Klik op de filterbalk en kies een filter:
    • Kies Actieve referenties > Nee > VAN TOEPASSING om items zonder actieve referenties te zoeken.
    • Kies Inactieve referenties > Ja > VAN TOEPASSING om items met inactieve referenties te zoeken.

Als je een item ziet met een inactieve referentie, kun je dit heractiveren zodat het item overeenkomsten op basis van Content ID blijft maken.

Zorg ervoor dat je niet per ongeluk referenties activeert die inactief zijn vanwege mogelijk misbruik van Content ID.

Als je referenties opnieuw activeert, kun je de voordelen van Content ID volop benutten. Content ID maakt alleen geautomatiseerde claims voor een referentie als de referentie actief is.

Als je een item zonder referenties ziet, zou je er een kunnen maken.

Meer informatie over referenties

Juiste metadata

Download je Itemrapport en controleer je metadata. Stel jezelf de volgende vragen:

• Zijn er onverwachte tekens of spaties?
  • Kan mijn team aan de hand van deze metadata eenvoudig een rapport opstellen?
  • Bevat het veld ISRC gegevens (als je een muzieklabel bent)?

Je kunt dan afzonderlijke items bewerken of bulksgewijze bewerkingen aan de metadata van de items uitvoeren met een .csv-bestandstemplate.

Meer informatie over metadataversies van items vergelijken

Gelabelde items

Het gebruik van itemlabels is nuttig voor partners die items voor een bepaald album, een bepaalde tv-serie, enzovoort willen scheiden. Dankzij deze aangepaste categorieën kun je je itembibliotheek eenvoudig organiseren.

Als je de itemlabels hebt gemaakt en toegepast, worden de items per groep samengevoegd voor eenvoudig filteren, updaten in bulk en prestatie-analyses.

Op de pagina Items van Studio Content Manager kun je de filterbalk gebruiken en Itemlabel kiezen. Zo kun je een groep items eenvoudig identificeren en bulksgewijze bewerkingen uitvoeren, zoals een overeenkomstbeleid updaten.

Meer informatie over itemlabels

Correct eigendom

Er zijn drie plaatsen om eigendomsconflicten in Studio Content Manager te identificeren:

1. Klik op de pagina Dashboard in de kaart Problemen op Eigendomsconflict.
  2. Filter op de pagina Problemen op Type probleem > Eigendomsconflict.
  3. Klik op de pagina Rapporten op tabblad Items en download je rapport Itemconflict.
Update eigendomsgegevens altijd meteen als er iets verandert, bijvoorbeeld als je in nieuwe gebieden licenties uitgeeft voor content.

Meer informatie over het oplossen van eigendomsconflicten.

Duidelijk beleid

Controleer op de pagina Beleid een aantal beleidsregels om te zien of ze functioneren zoals hun titel aangeeft.

Als je bijvoorbeeld het beleid 'Wereldwijd inkomsten genereren' hebt, controleer dan of dit daadwerkelijk regels bevat voor het wereldwijd genereren van inkomsten.

Zorg er ook voor dat je aangepaste beleidsregels over nauwkeurige parameters beschikken waarmee alleen overeenkomsten worden gevonden voor content waarvan je de exclusieve rechten hebt.

Meer informatie over beleid