Sisältökohteiden parhaat käytännöt

Lue alta lisää sisältökohteiden luomiseen ja ylläpitoon liittyvistä parhaista käytännöistä.

Aktiiviset viitteet

Jos aiot käyttää Content ID:tä sisältöäsi vastaavan käyttäjien luoman sisällön tunnistamiseen ja vaatimusten tekemiseen, varmista, että viitteet ovat aktiiviset. Näin voit tarkistaa viitteiden tilan:

1. Kirjaudu Studion Content Manageriin.
  2. Klikkaa vasemmalta Sisältö.
  3. Klikkaa suodatinpalkkia j a valitse suodatin:
    • Näet sisältökohteet, jolila ei ole aktiivisia viitteitä, valitsemalla Aktiiviset viitteet > Ei > KÄYTÄ.
    • Näet sisältökohteet, joilla ei ole aktiivisia viitteitä, valitsemalla Ei-aktiiviset viitteet > Kyllä > KÄYTÄ.

Jos jollakin sisältökohteella on ei-aktiivisia viitteitä, ne kannattaa aktivoida, jotta sisältökohde huomioidaan Content ID -vastaavuuksia etsittäessä.

Varmista, ettet vahingossa aktivoi sellaisia viitteitä, jotka ovat ei-aktiivisia Content ID ‑väärinkäytösepäilyjen vuoksi.

Saat parhaimman hyödyn Content ID:stä aktivoimalla viitetiedostot. Automaattisia Content ID ‑vaatimuksia tehdään vain aktiivisten viitteiden perusteella.

Jos näet sisältökohteen, jolla ei ole viitteitä, luo sille viite.

Lue lisää viitteistä.

Tarkka metadata

Lataa Sisältökohderaportti ja tarkista metadata. Pohdi seuraavia:

• Onko tiedoissa poikkeavia merkkejä tai välejä?
  • Helpottavatko tiedot tiimiraportointia?
  • Jos edustat levy-yhtiötä, onko ISRC-kentässä dataa?

Sen jälkeen voit muokata yksittäistä sisältökohdetta tai tehdä metadataan joukkomuokkauksia .csv-tiedostomallin avulla.

Lue lisää sisältökohteiden metadataversioiden vertailemisesta.

Tunnisteilla merkityt sisältökohteet

Sisältökohdetunnisteet ovat hyödyllisiä, jos kumppanin on pystyttävä erottelemaan jonkin albumin, TV-ohjelman tai muun kokonaisuuden sisältökohteita. Omien luokkien avulla sisältökohdekirjasto on helppo pitää järjestyksessä.

Sisältökohdetunnisteet esitetään luomisen ja kohdistamisen jälkeen ryhmiteltynä, jolloin niitä on helppo suodattaa, päivittää joukkotoiminnolla ja analysoida.

Esimerkiksi Studio Content Managerin Sisältökohteet-sivulta voit käyttää suodatinpalkkia ja valita Sisältökohteen tunnus. Sen jälkeen voit helposti tunnistaa sisältökohderyhmän ja esimerkiksi päivittää osumakäytäntöä ja tehdä muita joukkomuokkauksia.

Lue lisää sisältökohteiden tunnuksista.

Oikeat omistajuustiedot

Voit tunnistaa sisältökohteiden omistajuuden ristiriidat Studio Content Managerin kautta:

1. Klikkaa Ongelmat-kortilta Hallintapaneeli-sivua ja klikkaa Omistajuusristiriidat.
  2. Suodata Ongelmat-sivulta Ongelman tyyppi > Omistajuusristiriita.
  3. Klikkaa Raportit-sivun Sisältökohteet-välilehteä ja lataa sisältökohteiden ristiriitaraportti.
Päivitä omistajuustiedot aina niiden muuttuessa, esimerkiksi jos lisensoit sisältöä uusilla alueilla.

Lue lisää sisältökohteiden ristiriitojen ratkaisemisesta.

Käytäntöjen tyhjentäminen

Tarkista Käytännöt-sivulta muutama käytäntö ja varmista, että ne toimivat nimensä mukaisesti.

Jos käytössäsi on esimerkiksi käytäntö nimeltä "kaupallista maailmanlaajuisesti", varmista, että sen säännöt todella tarkoittavat maailmanlaajuista kaupallistamista.

On myös tärkeää tarkistaa, että omat käytännöt on määritetty kohdistumaan vain sisältöön, johon sinulla on kiistattomat oikeudet.

Lue lisää käytännöistä.