Redigera spellistor

Du kan lägga till eller redigera spellistornas titlar och beskrivningar, ändra ordning på videorna eller ta bort videor från en spellista.

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer.

Lägg till en beskrivning av spellistan

1. På datorn väljer du en spellista i guiden .
  2. Klicka på Redigera följt av Lägg till en beskrivning och ange information om din spellista.
  3. Spara genom att klicka på Spara i redigeringsrutan.

Redigera spellistans titel eller beskrivning

1. På datorn väljer du en spellista i guiden .
  2. Klicka på Redigera , klicka på spellistans titel eller beskrivning och ändra det du vill.
  3. Klicka på Klar.

Ändra innehållets ordning i en spellista

1. Välj en av dina spellistor.
  2. Klicka på och håll kvar bredvid Shorts-videons eller videons miniatyr.
  3. Dra videon eller Shorts-videon uppåt eller nedåt i spellistan beroende på vilken ordning du vill ha.

Filtrera spellistan efter videotyp

1. Välj den spellista du vill redigera i guiden.
  2. Välj brickan med den typ av innehåll som du vill visa i spellistan:
    1. Alla: Visar allt innehåll som sparats i spellistan.
    2. Shorts-videor: Visar Shorts-videor som sparats i spellistan.
    3. Videor: Visar videor i långt format som sparats i spellistan.

Ta bort innehåll från en spellista

1. Öppna en spellista.
  2. Klicka på Mer ” bredvid videon eller Shorts-videon du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort från [SPELLISTANS NAMN].
Om du inte kan följa de här anvisningarna är det förmodligen för att du använder en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.
Du kan även redigera dina spellistor med YouTube Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio-appen.