Video's automatisch toevoegen aan playlists

Sommige playlistfuncties verdwijnen binnenkort: De volgende playlistfuncties worden beëindigd:
  • Videonotities: met deze functie kon je privénotities toevoegen aan video's in een playlist.
  • Vertaalde playlisttitels en -beschrijvingen: met deze functie kon je zelf vertalingen van playlisttitels en -beschrijvingen toevoegen.
  • Knop om duplicaten te verwijderen: met deze knop kon je dubbele video's uit een playlist verwijderen.
  • Automatisch toevoegen: met deze functie kon je regels instellen om geüploade video's aan een specifieke playlist toe te voegen.
Deze functies werden weinig gebruikt. We verwijderen ze zodat we ons kunnen richten op de verbetering van functies voor creators. Playlists zijn een belangrijk onderdeel van YouTube en je kunt nog steeds andere functies gebruiken om je playlists te beheren. Je hebt nog tot 8 oktober 2020 om je gegevens te downloaden.

Als je 'Automatisch toevoegen' inschakelt voor je playlists, voeg je nieuwe video's automatisch toe aan de playlists die je hebt gemaakt.

Met 'Automatisch toevoegen' kun je regels instellen voor video's op basis van tags of zoekwoorden. Nieuwe video's die aan de criteria voldoen, worden automatisch aan de playlist toegevoegd.

Zo ga je aan de slag:
  1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Playlists in het linkermenu.
  3. Klik naast de playlist die je wilt updaten op Bewerken.
  4. Klik onder de titel van de playlist op Meer .
  5. Klik op Instellingen voor playlists.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen.
  7. Klik op het tabblad Automatisch toevoegen en stel regels in.
  8. Klik op Opslaan.

Alle video's die je nu uploadt en die aan de criteria voldoen, worden automatisch aan de playlist toegevoegd.