Video's automatisch toevoegen aan playlists

Als je automatisch toevoegen inschakelt voor je playlists, kunnen nieuwe video's automatisch worden toegevoegd aan je playlists.

Met automatisch toevoegen kun je regels instellen voor video's op basis van tags, zoekwoorden in de titel of zoekwoorden in de beschrijving. Nieuwe video's die aan de criteria voldoen, worden automatisch aan de playlist toegevoegd.

Deze functie is nog niet beschikbaar in de bètaversie van YouTube Studio. Als je de bètaversie van YouTube Studio (studio.youtube.com) gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.

Ga als volgt aan de slag:

1. Ga op je computer naar de pagina Playlists.
  2. Klik op Bewerken bij de playlist die je wilt bewerken en selecteer nog eens Bewerken naast je profielfoto.
  3. Op de bestemmingspagina van je playlist klik je op Instellingen voor playlists.
  4. Klik op het tabblad Automatisch toevoegen en stel regels in.
  5. Klik op Opslaan.

Alle video's die je nu uploadt en die aan de criteria voldoen, worden automatisch aan de afspeellijst toegevoegd.