Legg til infokort i videoer

Med infokort kan du gjøre videoene dine mer interaktive. Et infokort kan inneholde en video, spilleliste, kanal eller link. Kortene er ikke tilgjengelige for videoer som er klassifisert som laget for barn.

Legg til overleggskort i en video

Følg veiledningen nedenfor hvis du vil legge til overleggskort i en video.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Velg Redigerer på menyen til venstre.
  5. Velg Infokort , og velg kortet du vil legge til. Merk: Du kan legge til inntil fem kort i én video.
    • Video: Med dette infokortet kan du linke til en offentlig YouTube-video som seerne dine kan se på, kommentere osv.
    • Spillelister: Med dette infokortet kan du linke til en offentlig YouTube-spilleliste som seerne dine kan se på.
    • Kanal: Med dette infokortet kan du linke til en YouTube-kanal som seerne dine kan besøke. Du kan for eksempel takke en kanal som har bidratt til videoen din, eller anbefale en annen kanal for seerne.
    • Link: Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du bruke dette infokortet til å linke til et eksternt nettsted du vil dele med seerne. Du kan også legge til sluttskjermer i videoene dine. Merk: Sørg for at det eksterne nettstedet du linker til, overholder retningslinjene våre, for eksempel retningslinjene for brukere og vilkårene for bruk. Brudd på retningslinjene kan føre til at kortet eller linken blir fjernet, at du får advarsler eller at Google-kontoen din blir sagt opp.
  6. Juster starttiden for kortet under videoen.
  7. Legg til en valgfri melding og apetittvekkertekst om videoen. Merk: Melding og apetittvekkertekst er obligatorisk for overleggskort for kanaler.
  8. Klikk på Lagre.

Finn ut hvordan kortene kan brukes av seere

Formålet med overleggskort er å supplere videoen med relevant informasjon og gjøre seeropplevelsen enda bedre. I takt med videreutviklingen av systemet planlegger vi å fremheve de mest relevante appetittvekkerne og overleggskortene basert på resultater, seeratferd og hvilken enhet seeren bruker til å se videoen.

Hvordan ser seerne overleggskortene?

• Når noen ser på videoen din, ser vedkommende en appetittvekker på det tidspunktet du har angitt.
  • Når appetittvekkeren ikke vises, kan seerne holde markøren over spilleren og klikke på kortikonet . På mobilenheter vises kortikonet sammen med avspillingskontrollene.
  • Når seerne klikker på appetittvekkeren eller ikonet, kan de bla gjennom alle overleggskortene for videoen.

Hvordan kan overleggskort endre innholdet ditt?

Hvordan vises kort i videoer?

Kortene vises under videobeskrivelsen. Hvis en video har flere kort, kan seerne bla gjennom dem mens videoen spilles av.

Hvem kan se overleggskort?

Denne funksjonen er tilgjengelig for seere som bruker datamaskiner. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Adobe Flash.

Publikum kan ikke se overleggskort i videoer som er merket som «laget for barn».