Redigera spellistor

Du kan lägga till eller redigera spellistornas titlar och beskrivningar, ändra ordning på videorna eller ta bort videor från en spellista. Du ser två flikar i menyn:

• Grundläggande: På den här fliken kan du uppdatera sekretessinställningarna, bestämma hur nya videor ska läggas till i en spellista, tillåta inbäddning av spellistan, justera spellistans standardordning (tänk på att det åsidosätter en manuellt angiven ordning) eller ta bort spellistan.
  • Lägg till automatiskt: På den här fliken kan du ange regler för hur videor ska läggas till automatiskt i spellistan utifrån taggar i videorna eller utifrån sökord i en videos titel eller beskrivning. Du kan ange flera regler för en och samma spellista. När du har angett en regel tillämpar vi den på alla nya uppladdningar. När du sedan laddar upp videor med den taggen, eller med en beskrivning som innehåller de angivna sökorden, läggs de till i spellistan.

Lägga till en beskrivning av spellistan

1. På datorn väljer du en av dina spellistor i guiden.
  2. Klicka på Lägg till en beskrivning och ange information om din spellista.
  3. Klicka på Klart.

Redigera spellistans titel eller beskrivning

1. På datorn väljer du en av dina spellistor i guiden.
  2. Klicka på spellistans titel eller beskrivning och ändra det du vill.
  3. Klicka på Klart.

Ändra ordning på videor i en spellista

1. Välj en av dina spellistor.
  2. Håll muspekaren över videon tills du ser ett grått vertikalt fält bredvid videons miniatyr.
  3. Dra och släpp videon uppåt eller nedåt i spellistan beroende på vilken ordning du vill ha.

Ta bort videor från en spellista

1. Öppna en spellista.
  2. Håll muspekaren över videon du vill ta bort.
  3. Klicka på kryssikonen till höger om videons titel.
Om du inte kan följa de här instruktionerna använder du antagligen en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.
Tips: Du kan även göra det här med YouTube Studio-appen på din mobila enhet. Kom igång i hjälpcentret för YouTube Studio-appen.