Playlists bewerken

Je kunt titels en beschrijvingen van playlists toevoegen en bewerken, de volgorde van video's wijzigen en video's uit een playlist verwijderen.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Een beschrijving van een playlist toevoegen

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voeg een titel of beschrijving toe.
  5. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

De titel of beschrijving van een playlist bewerken

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voeg een titel of beschrijving toe.
  5. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

Content in een playlist opnieuw ordenen

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik links van de video of Short die je wilt verplaatsen op de 2 lijnen  en houd deze vast.
  4. Sleep de video of Short omhoog of omlaag om de playlist opnieuw te ordenen.

Je playlist filteren op videotype

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Kies de chip met het type content dat je in de playlist wilt bekijken:
    1. Alle: Toont alle content die is opgeslagen in de playlist.
    2. Shorts: toont Shorts die zijn opgeslagen in de playlist.
    3. Video's: Toont lange video's die zijn opgeslagen in de playlist.

Video's uit een playlist verwijderen

Als je video's uit je playlists wilt verwijderen, volg je deze instructies, afhankelijk van je versie van YouTube voor mobiel.

YouTube-app

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik op Meer  naast de content die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen uit [NAAM VAN PLAYLIST].

Als de bovenstaande instructies niet werken, heb je de nieuwe versie van deze functie waarschijnlijk niet. We maken deze functie geleidelijk beschikbaar voor alle gebruikers. Volg de instructies hieronder.

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Account .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik op Meer  naast de content die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen uit [NAAM VAN PLAYLIST].

Mobiele site

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Account .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik op Menu  naast de content die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Je kunt je playlists ook bewerken met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.
Je kunt je playlists ook bewerken met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.