Afspeellijsten bewerken

Je kunt titels en beschrijvingen van afspeellijsten toevoegen, de volgorde van video's wijzigen of video's uit een afspeellijst verwijderen. In het menu van de afspeellijst zie je twee tabbladen:

• Tabblad Basis: Hier kun je de privacyinstellingen updaten, bepalen hoe nieuwe video's aan een afspeellijst worden toegevoegd, insluiting van de afspeellijst toestaan, de standaardvolgorde van de afspeellijst aanpassen (deze vervangt de volgorde van de video's in de afspeellijst die je handmatig hebt opgegeven) of de afspeellijst verwijderen.
  • Tabblad Automatisch toevoegen: Hier kun je regels definiëren voor video's die automatisch aan deze afspeellijst moeten worden toegevoegd. Deze functie werkt op basis van tags die op een video zijn toegepast of op basis van zoekwoorden in de titel of beschrijving van een video. Je kunt meerdere regels op een afspeellijst toepassen. Zodra je dit hebt ingesteld, treedt deze regel in werking bij alle nieuwe uploads. Alle video's die worden geüpload met een tag, naam of beschrijving die overeenkomt met de ingestelde regel, worden automatisch toegevoegd aan je afspeellijst.

Een beschrijving van een playlist toevoegen

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voeg een titel of beschrijving toe.
  5. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

De titel of beschrijving van een playlist bewerken

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Selecteer Bewerken .
  4. Voeg een titel of beschrijving toe.
  5. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

De volgorde van video's in een playlist wijzigen

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik op de twee lijnen links van de video die je wilt verplaatsen en houd deze vast.
  4. Sleep de video omhoog of omlaag.

Video's uit een playlist verwijderen

Wil je video's verwijderen uit je playlists? Volg dan de stappen hieronder, afhankelijk van je versie van YouTube voor mobiel.

YouTube-app

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek
  2. Selecteer de playlist die je wilt bewerken.
  3. Tik op Meer  naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen uit [NAAM VAN PLAYLIST].

Mobiele website

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Account
  2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken.
  3. Tik op Menu  naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.