Afspeellijsten bewerken

Je kunt titels en beschrijvingen van afspeellijsten toevoegen, de volgorde van video's wijzigen of video's uit een afspeellijst verwijderen. In het menu van de afspeellijst zie je twee tabbladen:

• Tabblad Basis: Hier kun je de privacyinstellingen updaten, bepalen hoe nieuwe video's aan een afspeellijst worden toegevoegd, insluiting van de afspeellijst toestaan, de standaardvolgorde van de afspeellijst aanpassen (deze vervangt de volgorde van de video's in de afspeellijst die je handmatig hebt opgegeven) of de afspeellijst verwijderen.
  • Tabblad Automatisch toevoegen: Hier kun je regels definiëren voor video's die automatisch aan deze afspeellijst moeten worden toegevoegd. Deze functie werkt op basis van tags die op een video zijn toegepast of op basis van zoekwoorden in de titel of beschrijving van een video. Je kunt meerdere regels op een afspeellijst toepassen. Zodra je dit hebt ingesteld, treedt deze regel in werking bij alle nieuwe uploads. Alle video's die worden geüpload met een tag, naam of beschrijving die overeenkomt met de ingestelde regel, worden automatisch toegevoegd aan je afspeellijst.

Een beschrijving van een afspeellijst toevoegen

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken.
  3. Tik onder de titel van de afspeellijst op Meer .
  4. Selecteer Bewerken .
  5. Voeg een titel of beschrijving toe.
  6. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

De titel of beschrijving van een afspeellijst bewerken

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken.
  3. Tik onder de titel van de afspeellijst op Meer .
  4. Selecteer Bewerken .
  5. Voeg een titel of beschrijving toe.
  6. Bevestig je wijziging door op het vinkje in de bovenhoek te tikken.

Video's uit een afspeellijst verwijderen

YouTube-app

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Bibliotheek
  2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken.
  3. Tik op Menu  naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.

Mobiele website

1. Ga in de YouTube-app naar het tabblad Account
  2. Selecteer de afspeellijst die je wilt bewerken.
  3. Tik op Menu  naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.