Afspeellijsten bewerken

Je kunt titels en beschrijvingen van afspeellijsten toevoegen, de volgorde van video's wijzigen of video's uit een afspeellijst verwijderen. In het menu van de afspeellijst zie je twee tabbladen:

• Tabblad Basis: Hier kun je de privacyinstellingen updaten, bepalen hoe nieuwe video's aan een afspeellijst worden toegevoegd, insluiting van de afspeellijst toestaan, de standaardvolgorde van de afspeellijst aanpassen (deze vervangt de volgorde van de video's in de afspeellijst die je handmatig hebt opgegeven) of de afspeellijst verwijderen.
  • Tabblad Automatisch toevoegen: Hier kun je regels definiëren voor video's die automatisch aan deze afspeellijst moeten worden toegevoegd. Deze functie werkt op basis van tags die op een video zijn toegepast of op basis van zoekwoorden in de titel of beschrijving van een video. Je kunt meerdere regels op een afspeellijst toepassen. Zodra je dit hebt ingesteld, treedt deze regel in werking bij alle nieuwe uploads. Alle video's die worden geüpload met een tag, naam of beschrijving die overeenkomt met de ingestelde regel, worden automatisch toegevoegd aan je afspeellijst.

Een beschrijving van een afspeellijst toevoegen

1. Selecteer op je computer een van je afspeellijsten in je gids.
  2. Klik op Een beschrijving toevoegen en voer details in over je afspeellijst.
  3. Klik op Gereed.

De titel of beschrijving van een afspeellijst bewerken

1. Selecteer op je computer een van je afspeellijsten in je gids.
  2. Klik op de titel of beschrijving van je afspeellijst en breng de nodige wijzigingen aan.
  3. Klik op Gereed.

De volgorde van video's in een afspeellijst wijzigen

1. Selecteer een van je afspeellijsten.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een video totdat er een grijze verticale balk wordt weergegeven bij de thumbnail van de video.
  3. Sleep de video omhoog of omlaag en zet deze op de gewenste positie neer om de afspeellijst opnieuw in te delen.

Video's uit een afspeellijst verwijderen

1. Open een afspeellijst.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de X rechts van de titel van de video.
Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.
Tip: Je kunt dit ook doen met de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat. Ga aan de slag via het Helpcentrum van de YouTube Studio-app.