Soittolistojen muokkaaminen

Osa soittolistaominaisuuksista poistuu pian käytöstä: Seuraavat soittolistaominaisuudet lakkautetaan:
  • Videokommentit: Tällä ominaisuudella pystyi lisäämään yksityisiä kommentteja soittolistan videoihin.
  • Soittolistan nimen/kuvauksen käännökset: Tällä ominaisuudella pystyi lisäämään omia käännöksiä soittolistan nimelle ja kuvaukselle.
  • Kaksoiskappaleiden poistopainike: Tällä painikkeella pystyi poistamaan soittolistasta saman videon eri merkinnät.
  • Automaattilisäys: Tällä toiminnolla pystyi luomaan sääntöjä, joiden perusteella ladatut videot lisättiin automaattisesti valittuihin soittolistoihin.
Näitä ominaisuuksia ei juurikaan käytetty, joten päätimme lakkauttaa ne ja keskittyä muihin sisällöntuotannon ominaisuuksiin. Soittolistat on yksi YouTuben perusominaisuuksista, ja niiden ylläpitämiseen on edelleen muita toimintoja. Sinulla on 8. lokakuuta 2020 asti aikaa ladata datasi.

Voit lisätä tai muokata soittolistojen nimiä ja kuvauksia, järjestellä videoita tai poistaa videoita soittolistasta.

Soittolistan kuvauksen lisääminen

1. Valitse tietokoneellasi yksi soittolista oppaastasi.
  2. Klikkaa Lisää kuvaus ‑painiketta ja kuvaile soittolistaasi omin sanoin.
  3. Klikkaa Valmis-painiketta.

Soittolistan nimen tai kuvauksen muokkaaminen

1. Valitse tietokoneellasi yksi soittolista oppaastasi.
  2. Klikkaa soittolistan nimeä tai kuvausta ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla.
  3. Klikkaa Valmis-painiketta.

Soittolistan videoiden järjesteleminen

1. Valitse yksi soittolistoistasi.
  2. Siirrä hiiren osoitin videon kohdalle siten, että videon pikkukuvan viereen tulee näkyviin harmaa pystypalkki.
  3. Muuta videoiden järjestystä soittolistassa vetämällä ja pudottamalla video haluamaasi kohtaan.

Videoiden poistaminen soittolistalta

1. Avaa soittolista.
  2. Siirrä hiiren osoitin poistettavan videon kohdalle.
  3. Klikkaa videon nimen oikealla puolella olevaa rastia.
Jos et pysty seuraamaan näitä ohjeita, käytät todennäköisesti YouTuben vanhaa versiota. Jos käytät uudempaa selainta, päivitä YouTuben nykyiseen versioon.
Vinkki: Voit myös käyttää mobiililaitteesi YouTube Studio ‑sovellusta. Aloita tutustumalla YouTube Studio ‑sovelluksen ohjekeskukseen.