Een video liken of disliken

Door een video te liken, laat je de creator op een snelle manier weten dat je de video leuk vindt. Als je een video liket terwijl je ingelogd bent, wordt deze toegevoegd aan je playlist 'Gelikete video's'.

Als je een video niet leuk vindt, kun je dit onder andere laten weten door de video te disliken. Onthoud dat je de video moet melden (dus niet disliken) als je ongepaste content wilt melden.

Na 5 december 2019 wordt je openbare playlist 'Gelikete video's' privé gemaakt. Alleen jij kunt deze playlist dan nog zien. Je kunt video's nog steeds liken en bij video's zie je nog steeds het aantal likes.

Video's liken of disliken

Gebruik de duim omhoog  onder de videospeler om een video te liken. Gebruik de duim omlaag  om een video te disliken. Selecteer het pictogram opnieuw om je keuze ongedaan te maken.

Hartjes bij reacties

Als je een reactie post op het tabblad Community of de weergavepagina, kunnen creators een hartje gebruiken als blijk van waardering voor je reactie.

Als een creator je reactie een hartje geeft, word je op twee manieren op de hoogte gesteld:

• Je ziet bij je reactie de avatar van de creator met daarbij een hartje .
  • Je krijgt een melding (afhankelijk van je toestemmingsinstellingen voor computers en mobiele apparaten) als een kanaaleigenaar je reactie leuk vindt.

Gelikete video's bekijken

Een video die je liket, wordt automatisch toegevoegd aan een playlist. Zo kun je al je gelikete video's makkelijk nog eens bekijken. Dit doe je zo:

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Bibliotheek .
  3. Tik op Gelikete video's .

Gelikete video's verwijderen

Je kunt likes van video's verwijderen en je playlist Gelikete video's beheren.

1. Ga naar Bibliotheek .
  2. Selecteer de playlist Gelikete video's .
  3. Tik op Meer '' naast de video die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen uit gelikete video's .