Åtgärda felaktig spår-, album- eller artistinformation

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Informationen som visas i ett bildspår baseras på metadatan i kalkylarket Ljud – bildspår eller DDEX-filen som du använde när du laddade upp bildspåret. I Skapa bildspår finns mer information om vilka metadatafält som tillämpas på bildspåret och dess beskrivning.

Om bildspåret eller beskrivningen innehåller felaktig information finns det några sätt att korrigera det:

• Knappen Begär ändring: Med knappen Begär ändring kan du rapportera vissa problem till YouTube direkt från Innehållshanteraren i Studio:
    1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
    2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
    3. Klicka på fliken Bildspår längst upp på sidan.
    4. Klicka på titeln på ett bildspår.
    5. Klicka på BEGÄR ÄNDRING på sidan Översikt .
    6. Välj problemtyp i rullgardinsmenyn , till exempel:
      • Bildspåret är inte kopplat till rätt artistkanal.
      • Bildspåret är inte kopplat till rätt musikvideo.
      • Bildspåret har fel primär eller medverkande artist.
      • Bildspåret innehåller felaktig stavning, formatering eller översättning.
      • Bildspåret kan inte spelas upp eller visas inte som det ska i produkten.
    7. Ange övriga uppgifter.
    8. Klicka på SKICKA.
Tips! Om du vill se objekt med öppna eller stängda ändringar kan du filtrera flikarna Musiksläpp och Bildspår genom att klicka på filterfältet följt av Ändringsförfrågningar följt av Öppna eller Stängda följt av ANVÄND.

Omleverans

Kontakta skivbolaget eller distributören om du upptäcker fel i din diskografi, till exempel felaktiga albumtitlar eller metadata för låtar.

Du kan korrigera informationen genom att ladda upp en ny version av metadatan eller begära borttagning av bildspåret och leverera det på nytt. Om du endast vill uppdatera ett spår i ett album måste du inkludera metadata för alla spår i albumet – även de som inte har ändrats.