Onjuiste gegevens voor een track, album of artiest corrigeren

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

De informatie in een art-track is afkomstig uit de metadata in de spreadsheet Audio - Art-tracks of het DDEX-bestand waarmee je de art-track hebt aangeleverd. Zie Art-tracks maken voor meer informatie over welke metadatavelden zijn gekoppeld aan de art-track en de bijbehorende beschrijving.

Als de art-track of de bijbehorende beschrijving onjuiste informatie bevat, kun je dit op verschillende manieren oplossen:

• Knop Wijziging aanvragen: met de knop Wijziging aanvragen kun je bepaalde problemen rechtstreeks vanuit Studio Content Manager aan YouTube melden:
    1. Log in bij Studio Content Manager.
    2. Selecteer Items  in het linkermenu.
    3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Art-tracks.
    4. Klik op de titel van een art-track.
    5. Klik op de pagina Overzicht  op WIJZIGING AANVRAGEN.
    6. Selecteer een probleemtype in het dropdownmenu , bijvoorbeeld:
      • De art-track is niet gekoppeld aan het gewenste artiestenkanaal.
      • De art-track is niet gekoppeld aan de gewenste muziekvideo.
      • De art-track vermeldt de verkeerde primaire of meewerkende artiest.
      • De art-track bevat spelfouten, onjuiste opmaak of een onjuiste vertaling.
      • De art-track kan niet worden afgespeeld of is niet zichtbaar zoals verwacht in het product.
    7. Voer de overige gegevens in.
    8. Klik op STUREN.
Tip: Als je items met open of gesloten wijzigingen wilt zien, kun je de tabbladen Releases en Art-tracks filteren door te klikken op de filterbalk  en dan Wijzigingsverzoeken en dan Open of Gesloten en dan TOEPASSEN.

Opnieuw leveren

Als je fouten in je discografie vindt, zoals onjuiste albumtitels of metadata van nummers, neem je contact op met je label of distributeur.

Je kunt de informatie corrigeren door een nieuwe versie van de metadata te leveren of door een verwijdering aan te vragen voor de art-track en deze opnieuw te leveren. Als je 1 track van een album wilt updaten, moet je de metadata voor alle tracks op het album toevoegen, dus ook voor tracks die niet zijn gewijzigd.