Riktlinjer för kalkylarksformatering

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som hanterar sitt upphovsrättsskyddade innehåll i YouTubes innehållshanterare.

Du kan skapa ett kalkylark för leveranser till YouTube med valfritt kalkylprogram som har stöd för teckenkodningen UTF-8. Filen måste sparas med UTF-8-kodning om du vill vara säker på att leveransen genomförs ordentligt. Det är inte alla kalkylprogram som sparar i det här formatet som standard.

Microsoft Excel för Macintosh har inte stöd för UTF-8-kodning. Om din metadata innehåller icke-latinska tecken behöver du använda ett annat program, till exempel Google Kalkylark.

På den första raden i kalkylarket anger du kolumnerna för dina datavärden. Avgränsa dem med kommatecken. Kolumnnamnen måste stämma överens med namnen som visas i kalkylarksmallen. De kan visas i valfri ordning så länge varje rad har samma ordning. Du kan utelämna kolumner som du inte har datavärden för.

Varje påföljande rad i ett kalkylark innehåller metadatavärden för ett levererat objekt. De kommaavgränsade värdena måste visas i samma ordning som kolumnlistan på första raden. Varje rad ska visas på en ny linje.

Formateringsregler för metadatafält

• Värdet i ett metadatafält kan bestå av valfria UTF-8-tecken. Vinkelparenteser (< eller >) får inte användas i videotitlar eller -beskrivningar.
  • Om det finns inbäddade komman i ett värde omger du hela värdet med dubbla citationstecken. (Du kan omge alla värden med dubbla citationstecken om du så vill.)
  • Om det finns inbäddade dubbla citationstecken i ett värde lägger du till två dubbla citationstecken, och omger även hela värdet med dubbla citationstecken.
  • Om du vill lägga till en lista med värden skiljer du värdena åt med ett vertikalt streck (|).
  • Inledande och avslutande blanksteg tas bort.
  • Alla fält måste formateras som vanlig text. Det gäller även för fält som innehåller datum eller bara består av siffror.