Retningslinjer for formatering av regneark

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Du kan opprette regneark for leveringer til YouTube med et valgfritt regnearkprogram, så lenge det støtter omgjøring til UTF-8-tekstkoding. Lagre filen med UTF-8-koding, slik at leveringen kan gjennomføres på riktig måte. Ikke alle regnearkprogrammer lagrer i dette formatet som standard.

Microsoft Excel for Macintosh støtter ikke UTF-8-koding. Hvis metadataene dine inneholder ikke-latinske tegn, må du bruke et annet regnearkprogram, som Google Regneark.

På den første raden i regnearket angir du kolonnene for dataverdiene dine. Skill kolonnenavnene med komma. Kolonnenavnene må stemme overens med navnene som vises i regnearkmalen. De kan stå i valgfri rekkefølge, så lenge den samme rekkefølgen brukes på alle radene. Du kan utelate valgfrie kolonner du ikke leverer data for.

Hver påfølgende rad i regnearket inneholder metadataverdiene for ett levert element. Verdiene må skilles med komma og angis i en rekkefølge som gjenspeiler kolonnelisten på første rad. Hver rad må vises på en ny linje.

Formateringsregler for metadatafelt

• Verdien i et metadatafelt kan bestå av valgfrie UTF-8-tegn. Vinkelparenteser (< og >) er ikke tillatt i videotitler eller -beskrivelser.
  • Hvis selve verdien inneholder kommaer, omgir du hele verdien med doble anførselstegn. (Du kan omgi alle verdiene med doble anførselstegn hvis dette er ønskelig.)
  • Hvis en verdi inneholder innebygde, doble anførselstegn, legger du inn to doble anførselstegn og omgir hele verdien med doble anførselstegn.
  • For å legge til en liste med verdier skiller du enkeltverdiene med en vertikal strek (|).
  • Innledende og avsluttende mellomrom blir fjernet.
  • Alle felt må formateres som ren tekst. Dette gjelder også felt som inneholder datoer eller bare består av tall.