Richtlijnen voor spreadsheetindelingen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Je kunt een spreadsheet voor aanlevering aan YouTube maken met elke spreadsheetapp die de tekstcodering UTF-8 ondersteunt. Je kunt het bestand alleen goed aanleveren als je het opslaat met UTF-8-codering. Niet alle spreadsheetapps slaan standaard op in deze indeling.

Microsoft Excel voor Macintosh biedt geen ondersteuning voor UTF-8-codering. Als je metadata niet-Latijnse tekens bevat, gebruik dan een andere spreadsheetapplicatie, zoals Google Spreadsheets.

De 1e rij in de spreadsheet bevat de kolommen waarvoor je gegevenswaarden invoert, gescheiden door komma's. De kolomnamen moeten overeenkomen met de namen in de spreadsheetsjabloon. Ze kunnen in elke volgorde voorkomen, zolang voor elke rij maar dezelfde volgorde wordt gebruikt. Optionele kolommen waarvoor je geen informatie opgeeft, kun je weglaten.

Elke opeenvolgende rij in de spreadsheet bevat de metadatawaarden voor één aangeleverd item. De door komma's gescheiden waarden moeten dezelfde volgorde hebben als de kolommenlijst uit de eerste rij. Elke rij moet op een nieuwe regel staan.

Opmaakregels voor metadatavelden

• De waarde van een metadataveld kan alle UTF-8-tekens bevatten. Punthaken (< of >) zijn niet toegestaan in videotitels of -beschrijvingen.
  • Als een waarde ingesloten komma's bevat, plaats je de hele waarde tussen dubbele aanhalingstekens. (Desgewenst kun je alle waarden tussen dubbele aanhalingstekens plaatsen.)
  • Als een waarde ingesloten dubbele aanhalingstekens bevat, gebruik je twee dubbele aanhalingstekens en plaats je de gehele waarde tussen dubbele aanhalingstekens.
  • Als je een lijst met waarden wilt opgeven, scheid je de afzonderlijke waarden met een sluisteken (|).
  • Witruimtetekens aan het begin of einde worden verwijderd.
  • Alle velden moeten worden opgemaakt als platte tekst, inclusief velden met datums of alleen numerieke waarden.