Art-tracks updaten

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Als de art-track van een van je geluidsopnamen onjuiste trackinformatie bevat, kun je de art-track updaten. Dat gaat op dezelfde manier als waarop je de oorspronkelijke geluidsopnamen aanleverde:

Updateberichten moeten alle metadata voor de geluidsopname bevatten, niet alleen de geüpdatete waarden. Heb je bijvoorbeeld oorspronkelijk een aangepaste ID voor de geluidsopname aangeleverd, dan moet je deze ook opnemen in het updatebericht. Als je één track van een album wilt updaten, moet je de metadata voor alle tracks op het album toevoegen, ook voor tracks die niet zijn geüpdatet.
Als je de ISRC-codes in een release updatet, worden eerder geleverde art-track-items verwijderd en nieuwe gemaakt.

Als je een van de mediabestanden updatet die worden gebruikt voor de art-track, upload je de bestanden samen met de spreadsheet of het DDEX-bestand. De mediabestanden moeten aan de vereiste specificaties voldoen. Mediabestanden die niet zijn gewijzigd, hoef je niet opnieuw te uploaden.

Opmerking: Als je alleen de albumhoes wilt updaten, stuur je een update via:
  • alleen het nieuwe afbeeldingsbestand van de posterafbeelding, of
  • zowel het nieuwe afbeeldingsbestand voor de afbeelding als alle audiobestanden