Veiledning for YouTube-virksomhet

Opprett en kampanje

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

I Studio-innholdsbehandlingen kan du bruke kampanjer til å promotere innholdet ditt direkte via brukeropplastede videoer som samsvarer med innholdet ditt. Når et innholdselement er en del av en kampanje, legges det til et promoteringskort i brukeropplastede videoer som samsvarer med referansefilen for innholdselementet ditt. Dette overleggskortet viderekobler seerne direkte til innholdet ditt.

Du kan bruke kampanjer til å promotere en bestemt video for et sett med innholdselementer, for eksempel ved at det linkes til videosiden for filmen din når en brukeropplastet video inneholder scener fra filmen.

Samsvar fastslås av Content ID-systemet eller via manuelle krav. Ved Content ID-krav vises overleggskortet når det samsvarende segmentet starter. Ved manuelle krav vises overleggskortet når videoen er ferdig. Husk at overleggskort ikke vises hvis den samsvarende videoen ikke kan spilles av på YouTube. Overleggskort vises heller ikke hvis videoer bare har korte samsvar.

Konfigurer en kampanje

Før du kan konfigurere en kampanje, må du bestemme deg for hvordan du vil at innholdselementene i kampanjen skal bli identifisert – etter innholdselement eller etter etikett for innholdselement:

• Innholdselementbaserte kampanjer er basert på individuelt utvalgte innholdselementer.
  • Etikettbaserte kampanjer er basert på innholdselementer med en bestemt etikett tilknyttet.

Tips: Vi anbefaler at du oppretter etikettbaserte kampanjer når det er mulig, siden det byr på følgende fordeler:

• Ubegrenset antall innholdselementer: Etikettbaserte kampanjer kan brukes for et ubegrenset antall innholdselementer, mens innholdselementbaserte kampanjer kan brukes for maksimalt 25 innholdselementer.
  • Mer spesialisert: Med etikettbaserte kampanjer er det enklere å opprette kampanjer basert på bestemte temaer.
  • Automatiske oppdateringer: Hvis en etikett inngår i en kampanje, blir nye innholdselementer med denne etiketten automatisk inkludert i kampanjen.

Slik oppretter du kampanjer i Studio-innholdsbehandlingen:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Kampanjer på menyen til venstre.
  3. Klikk på NY KAMPANJE etterfulgt av, og velg hvilken metode du vil at skal brukes til å identifisere innholdselementene i kampanjen:
    • innholdselementbasert kampanje
    • etikettbasert kampanje
  4. Gi kampanjen et navn i Kampanjenavn-feltet.
  5. I Fremhevet video-feltet skriver du inn hele nettadressen til videoen du vil promotere.
  6. Klikk på Startdato , og velg ønsket startdato for kampanjen.
  7. Klikk på Sluttdato , og velg ønsket sluttdato for kampanjen.
  8. Velg innholdselementene eller etikettene du vil legge til i kampanjen:
    • For innholdselementbaserte kampanjer:
      • Klikk på LEGG TIL INNHOLDSELEMENTER.
      • Klikk på avmerkingsboksen ved siden av innholdselementene du vil legge til i kampanjen (opptil 25 innholdselementer).
      • Klikk på VELG # AV 25 INNHOLDSELEMENTER. (# representerer antallet valgte innholdselementer).
    • For etikettbaserte kampanjer:
      • Klikk på Etiketter for innholdselementer-feltet.
      • Skriv inn navnet på en etikett for å søke etter en eksisterende etikett eller opprette en ny.
      • Klikk på etikettnavnet for å legge det til i kampanjen.
  9. Klikk på LAGRE.

Merknader:

• Det er bare plateselskappartnere som kan opprette kampanjer basert på lydkomponenten i en referanse.
  • Du kan opprette mer enn én kampanje for ulike sett med innholdselementer.
  • Du kan opprette opptil 5000 kampanjer per innholdsbehandling-konto.