Een campagne maken

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

In Studio Content Manager kun je met campagnes je content rechtstreeks promoten bij video's die gebruikers hebben geüpload die overeenkomen met je content. Als een item onderdeel is van een campagne, wordt een promotiekaart toegevoegd aan video's die door gebruikers zijn geüpload en overeenkomen met het referentiebestand van je item. Deze kaart brengt kijkers meteen naar je content.

Met campagnes kun je een specifieke video promoten voor een set items, zoals een link naar de weergavepagina van je film wanneer een door een gebruiker geüploade video scènes uit je film bevat.

Overeenkomsten worden bepaald door Content ID of met handmatig claimen. Bij Content ID-claims wordt de kaart getoond als het overeenkomende segment begint. Bij handmatige claims wordt de kaart getoond als de video is afgelopen. Houd er rekening mee dat kaarten niet worden getoond als de overeenkomende video niet kan worden afgespeeld op YouTube. Kaarten worden ook niet getoond als de video een korte overeenkomst bevat.

Een campagne instellen

Als je een campagne wilt instellen, moet je eerst bepalen of de items in je campagne worden vastgesteld op basis van het item of itemlabel:

• Campagnes met items zijn gebaseerd op afzonderlijk geselecteerde items.
  • Campagnes met labels zijn gebaseerd op items waarop een specifiek itemlabel is toegepast.

Tip: We raden je aan om waar mogelijk een campagne met labels te maken. Dat geeft je de volgende voordelen:

• Onbeperkt aantal items: Campagnes met labels kunnen op een onbeperkt aantal items worden toegepast, terwijl campagnes met items op maximaal 25 items kunnen worden toegepast.
  • Meer specifiek: Met campagnes met labels kun je makkelijker campagnes maken op basis van specifieke thema's.
  • Automatische updates: Als een itemlabel onderdeel is van een campagne, worden nieuwe items met dat label automatisch in de campagne opgenomen.

Zo maak je een campagne in Studio Content Manager:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Campagnes in het linkermenu.
  3. Klik op NIEUWE CAMPAGNE  en dan geef aan hoe je de items voor de campagne wilt vaststellen:
    • Campagne met items
    • Campagne met labels
  4. Geef in het vak Campagnenaam een naam op voor je campagne.
  5. Geef in het vak Aanbevolen video's de hele URL op van de video die je wilt promoten.
  6. Klik op Startdatum  en kies de datum waarop je wilt dat de campagne begint.
  7. Klik op Einddatum  en kies de datum waarop je wilt dat de campagne afloopt.
  8. Selecteer de items of itemlabels die je aan je campagne wilt toevoegen:
    • Voor campagnes met items:
      • Klik op ITEMS TOEVOEGEN.
      • Vink het selectievakje aan naast items die je aan je campagne wilt toevoegen (maximaal 25 items).
      • Klik op # VAN 25 ITEMS SELECTEREN. (# staat voor het aantal geselecteerde items).
    • Voor campagnes met labels:
      • Klik op het vak Itemlabels.
      • Vul de naam van een itemlabel in om een bestaand itemlabel te zoeken of om een nieuw label te maken.
      • Klik op de naam van het itemlabel om het toe te voegen aan je campagne.
  9. Klik op OPSLAAN.