Kampanjan luominen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Kampanjat ovat Studio Content Managerissa tapa mainostaa omaa sisältöä suoraan sitä vastaavien käyttäjien julkaisemien videoiden avulla. Erityisesti kun jokin sisältökohde on osa kampanjaa, sisältökohteen viitetiedostoa vastaaviin käyttäjien lataamiin videoihin lisätään kampanjakortti. Kortin linkistä katsojat pääsevät suoraan sisältöösi.

Kampanjoiden avulla voit mainostaa yksittäisiä videoita useiden sisältökohteiden perusteella. Näin voit esimerkiksi lisätä elokuvan katselusivulle ohjaavan linkin käyttäjien lataamiin videoihin, joissa on pätkiä elokuvasta.

Vastaavuudet perustuvat Content ID:hen tai manuaalisiin vaatimuksiin. Content ID ‐vaatimuksissa kortissa näkyy vastaavan segmentin alkamisaika. Manuaalisissa vaatimuksissa näkyy videon loppukohta. Kortteja ei kuitenkaan näy, jos vastaava video ei ole katsottavissa YouTubessa tai jos vastaavuus on kestoltaan hyvin lyhyt.

Kampanjan luominen

Ennen kampanjan luomista sinun on päätettävä, miten haluat tunnistaa kampanjan sisältökohteet. Tunnistus voi perustua sisältökohteeseen tai sen tunnisteeseen:

• Sisältökohteisiin perustuvat kampanjat pohjautuvat yksilöllisesti valittuihin sisältökohteisiin.
  • Tunnisteisiin perustuvat kampanjat pohjautuvat sisältökohteisiin, joilla on tietty tunniste.

Vinkki: Suosittelemme käyttämään tunnisteisiin perustuvia kampanjoita, koska niillä on muutamia etuja:

• Rajoittamaton määrä sisältökohteita: Tunnisteisiin perustuvissa kampanjoissa sisältökohteiden määrää ei ole rajoitettu, kun taas sisältökohteisiin perustuvissa kampanjoissa niitä voi olla enintään 25.
  • Tarkempi kohdennus: Tunnisteisiin perustuvia kampanjoita voi helpommin luoda tiettyjen teemojen ympärille.
  • Automaattiset päivitykset: Kun kampanja perustuu sisältökohteen tunnisteeseen, se koskee automaattisesti kaikkia uusia sisältökohteita, joilla on valittu tunniste.

Näin luot kampanjan Studio Content Managerissa:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kampanjat .
  3. Klikkaa UUSI KAMPANJA ja sitten valitse, miten kampanjan sisältökohteet tunnistetaan:
    • Sisältökohteisiin perustuva kampanja
    • Tunnisteisiin perustuva kampanja
  4. Lisää Kampanjan nimi ‑kenttään kampanjalle nimi.
  5. Lisää Videosuositus-kenttään mainostettavan videon koko URL-osoite.
  6. Klikkaa Alkamispäivä ja valitse päivä, jona haluat kampanjan alkavan.
  7. Klikkaa Päättymispäivä ja valitse päivä, jona haluat kampanjan päättyvän.
  8. Valitse kampanjaan lisättävät sisältökohteet tai tunnisteet:
    • Sisältökohteisiin perustuvat kampanjat:
      • Valitse LISÄÄ SISÄLTÖKOHTEITA.
      • Merkitse niiden sisältökohteiden ruudut valituksi, jotka haluat lisätä kampanjaan (enintään 25 sisältökohdetta).
      • Klikkaa VALITSE #/25 SISÄLTÖKOHDETTA. (# on valitsemiesi sisältökohteiden lukumäärä).
    • Tunnisteisiin perustuvat kampanjat:
      • Klikkaa Sisältökohteiden tunnisteet ‑ruutua.
      • Lisää tunnisteen nimi hakeaksesi sisältökohdetunnistetta tai luo kokonaan uusi tunniste.
      • Lisää tunniste kampanjaan klikkaamalla sitä.
  9. Klikkaa TALLENNA.

Huomioitavaa:

• Vain levy-yhtiökumppanit voivat luoda kampanjoita, jotka perustuvat viitteen audiokomponenttiin.
  • Voit myös luoda useamman kuin yhden kampanjan eri sisältökohdekokoelmille.
  • Yhdellä Content Manager ‑tilillä voi luoda enintään 5 000 kampanjaa.