Guia d'operacions de YouTube

Crear una campanya

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.

Al Gestor de continguts de Studio, les campanyes ofereixen una manera de promocionar el teu contingut directament des de vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb el teu contingut. En concret, quan un recurs forma part d'una campanya, s'afegeix una targeta promocional als vídeos penjats per usuaris que coincideixen amb el fitxer de referència del recurs. Aquesta targeta enllaça els espectadors directament al teu contingut.

Pots utilitzar les campanyes per promocionar un vídeo concret per a un conjunt de recursos, com ara per crear un enllaç a la pàgina de visualització de la teva pel·lícula quan un vídeo penjat per un usuari n'inclogui escenes.

Les coincidències es determinen mitjançant Content ID o la reclamació manual. En el cas de les reclamacions de Content ID, les targetes es mostren quan s'inicia el segment coincident. En el cas de les reclamacions manuals, les targetes es mostren quan el vídeo finalitza. Tingues en compte que les targetes no es mostraran si el vídeo coincident no es pot reproduir a YouTube. Les targetes tampoc no es mostraran si el vídeo és una coincidència breu.

Configurar una campanya

Per configurar una campanya, primer has de decidir com vols que s'hi identifiquin els recursos, o bé per recurs o bé per etiqueta de recurs:

• Les campanyes basades en recursos es basen en recursos seleccionats individualment.
  • Les campanyes basades en etiquetes es basen en recursos amb una etiqueta de recurs concreta aplicada.

Consell: et recomanem que creïs campanyes basades en etiquetes sempre que sigui possible, ja que presenten aquests avantatges:

• Recursos il·limitats: les campanyes basades en etiquetes es poden aplicar a un nombre il·limitat de recursos, mentre que les campanyes basades en recursos només es poden aplicar a un màxim de 25 recursos.
  • Més especialitzades: amb les campanyes basades en etiquetes, pots crear campanyes basades en temes concrets més fàcilment.
  • Actualitzacions automàtiques: quan una etiqueta de recurs forma part d'una campanya, qualsevol recurs nou amb aquesta etiqueta aplicada s'inclourà automàticament a la campanya.

Per crear una campanya al Gestor de continguts de Studio:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Campanyes .
  3. Fes clic a CAMPANYA NOVA i després selecciona el mètode per identificar els recursos de la campanya:
    • Campanya basada en recursos
    • Campanya basada en etiquetes
  4. Al quadre Nom de la campanya, posa un nom a la campanya.
  5. Al quadre Vídeo destacat, introdueix l'URL complet del vídeo que vols promocionar.
  6. Fes clic a Data d'inici i tria la data en què vols que comenci la campanya.
  7. Fes clic a Data de finalització i tria la data en què vols que finalitzi la campanya.
  8. Selecciona els recursos o les etiquetes de recursos que vols afegir a la campanya:
    • Per a campanyes basades en recursos:
      • Fes clic a AFEGEIX RECURSOS.
      • Fes clic a la casella de selecció que hi ha al costat dels recursos que vols afegir a la campanya (fins a 25 recursos).
      • Fes clic a SELECCIONA # DE 25 RECURSOS. (# representa el nombre de recursos que has seleccionat).
    • Per a campanyes basades en etiquetes:
      • Fes clic al quadre Etiquetes de recursos.
      • Introdueix un nom d'etiqueta de recurs per cercar una etiqueta de recurs existent o per crear-ne una de nova.
      • Fes clic al nom de l'etiqueta de recurs per afegir-la a la campanya.
  9. Fes clic a DESA.

Notes:

• Només els partners de discogràfiques poden crear una campanya basada en el component d'àudio d'una referència.
  • Pots crear més d'una campanya per a diversos grups de recursos.
  • Pots crear fins a 5.000 campanyes per cada compte del Gestor de continguts.