Beëindiging van betaalde content op 1 januari 2018

De afgelopen jaren hebben we verschillende nieuwe programma's en services geïntroduceerd, zoals Super Chat en YouTube Premium. Deze programma's geven creators meer mogelijkheden om inkomsten te genereren met hun content. We hebben ook aangekondigd dat meer YouTube-creators toegang krijgen tot kanaallidmaatschappen, zodat fans hun favoriete creators rechtstreeks kunnen steunen met maandelijkse betalingen.

We willen ons graag richten op de verbetering van deze programma's. Daarom zijn we per 1 januari 2018 gestopt met betaalde content en abonnementen op betaalde kanalen. In overeenstemming met de aankoopvoorwaarden hebben kopers tot 1 januari 2023 toegang tot afzonderlijke video's die ze hebben gekocht (niet gehuurd).

Sommige video's die eerder konden worden gekocht, zijn alleen beschikbaar voor kijkers die deze in het verleden hebben gekocht. Bij deze video's zie je de foutmelding 'Er is een betaling vereist om deze video te bekijken.'

Zie je deze foutmelding, dan kun je de video niet bekijken. Je kunt een betaalde video alleen bekijken als je deze vóór 19 september 2017 hebt gekocht. We zijn op de hoogte van dit probleem en werken aan een oplossing.

Dit is de tijdlijn voor de beëindiging van betaalde content:

• 1 januari 2023: In overeenstemming met de aankoopvoorwaarden kunnen kijkers tot 1 januari 2023 afzonderlijke video's bekijken die ze hebben gekocht (niet gehuurd).
  • 1 december 2017: Bestaande abonnementen worden niet langer bij kijkers in rekening gebracht.
  • 19 september 2017: Creators kunnen geen nieuwe betaalde content meer toevoegen aan YouTube en nieuwe kijkers kunnen niet meer betalen om zich te abonneren op content van creators.

Deze veranderingen gelden niet voor Live PPV, YouTube Premium Originals en films en tv-programma's die op YouTube zijn gehuurd/gekocht.