Content aanleveren met spreadsheettemplates

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

YouTube biedt spreadsheettemplates waarmee je de metadata kunt opgeven voor content die je uploadt naar YouTube. Elke rij in een spreadsheet vertegenwoordigt de metadata voor een item in het rechtenbeheersysteem van YouTube.

Er is een aparte template voor elk type content dat je kunt uploaden naar YouTube (bijvoorbeeld audio-opnamen, films, tv-programma's en webvideo's) en voor de verschillende opties om inkomsten te genereren (bijvoorbeeld advertenties, aankopen of alleen referenties).

Beschikbare spreadsheettemplates

Met spreadsheettemplates kun je de metadata updaten voor eerder aangeleverde video's en meerdere video's tegelijk updaten. Dit zijn de beschikbare spreadsheettemplates:

Template Doel
Asset Update Metadata van eerder aangeleverde video-items updaten door item-ID's of aangepaste ID's op te geven. (De andere beschikbare updatestemplates identificeren video's op basis van de video-ID's.) Je kunt met deze template geen mediabestanden vervangen.
Audio - Art Tracks Art-tracks maken van geluidsopnamen.
Audio - Composition Opgeven van informatie over je publicatierechten voor muziekcomposities. Je uploadt geen mediabestanden voor composities. YouTube gebruikt deze informatie over rechten voor Content ID of AudioSwap.
Audio - Sound Recording Geluidsopnamen aanleveren of updaten met Content ID of AudioSwap. Gebruik deze template als je niet de publicatierechten hebt voor de muziek van de composities uit de geluidsopnamen die je hebt geüpload. YouTube maakt geen art-tracks voor opnamen die worden geüpload met deze template. Gebruik de template "Audio - Art Tracks" om art-tracks te maken.
Movie - Reference Only Aanleveren van films die je niet beschikbaar wilt stellen voor weergave op YouTube. YouTube gebruikt de filmmediabestanden voor het zoeken naar Content ID-overeenkomsten.
Movie - Rental or Purchase Aanleveren van films die je beschikbaar wilt maken voor huren of kopen. Gebruik deze sjabloon als je een ordernummer hebt voor de video.
Movie - Update De metadata voor eerder geleverde films (met advertenties, huur- of koopvideo's) updaten. Je kunt met deze template geen mediabestanden vervangen.
Music Video Premium videoclips aanleveren en beschikbaar stellen voor weergave op YouTube.
Music Video - Reference Only Premium videoclips aanleveren voor Content ID-overeenkomsten, zonder de video beschikbaar te stellen voor weergave op YouTube.
Music Video - Update Updaten van metadata van eerder aangeleverde muziekvideo's. Je kunt met deze template geen mediabestanden vervangen.
Playlist - Beheer Video's toevoegen aan en verwijderen uit een playlist.
Referentie - Beheer Referenties activeren, deactiveren en verwijderen.
TV Episode - Rental or Purchase Aanleveren van afzonderlijke afleveringen van televisieprogramma's. Je moet eerst tv-programma's en tv-seizoenen maken voordat je afleveringen aanlevert.
TV Episode - Reference Only Losse afleveringen van tv-programma's aanleveren voor Content ID-overeenkomsten, zonder de afleveringen beschikbaar te stellen voor weergave op YouTube.
TV Episode - Update De metadata voor eerder geleverde tv-afleveringen (met advertenties, koopvideo's) updaten. Je kunt met deze template geen mediabestanden vervangen.
TV Show Maken van items voor een televisieprogramma. Je moet eerst een programma maken voordat je seizoenen of afleveringen kunt toevoegen aan een programma.
TV Season Maken van seizoenen voor een eerder gemaakt televisieprogramma. Je moet eerst seizoenen maken voordat je afleveringen kunt toevoegen voor het programma.
Unlink Music Asset Muziekitems ontkoppelen. Labels kunnen koppelingen tussen muziekvideo- en geluidsopname-items opheffen. Uitgevers kunnen koppelingen tussen geluidsopnamen en composities opheffen.
Video - Localization Update Gelokaliseerde metadata, ondertiteling en audio opgeven voor eerder aangeleverde video's.
Web Video Webvideo's aanleveren en beschikbaar stellen voor weergave op YouTube.
Web Video - Reference Only Webvideo's aanleveren voor Content ID-overeenkomsten, zonder de video beschikbaar te stellen voor weergave op YouTube.
Web Video - Update Updaten van de metadata van eerder aangeleverde webvideo's. Je kunt met deze template geen mediabestanden vervangen.

Een template gebruiken om content te leveren

Zo upload je contentbestanden met een spreadsheettemplate:

1. Log in bij Studio Content Manager.

2. Selecteer Contentlevering  in het linkermenu.

3. Klik op het tabblad Templates.

4. Download de juiste template voor het type content dat je uploadt. Je kunt de template downloaden als csv-bestand of openen in Google Spreadsheets (aanbevolen).

• In de tabel hieronder vind je meer informatie over beschikbare templates. Neem contact op met je partnermanager als de spreadsheet voor je contenttype er niet bij staat.

5. Geef de metadata voor je content op in de spreadsheet. Voer 1 item per rij in.

6. Als je de gegevens in Google Spreadsheets hebt ingevoerd, download je de ingevulde spreadsheet als een bestand met door komma's gescheiden waarden (.csv).

7. Upload de spreadsheet en bijbehorende mediabestanden via depakketuploader, Dropbox-SFTP (Secure File Transfer Protocol) of Aspera-dropbox.

Meer informatie over hoe je metadata aanlevert