Åtgärda felaktig videometadata på Facebook och Twitter

När du anger en webbadress till YouTube på Facebook eller Twitter kan det hända att videotiteln, beskrivningen eller miniatyren är felaktig eller inaktuell.

Uppdatera titeln eller beskrivningen omedelbart

Facebook

Andra personer kan dela din video på Facebook och du kanske upptäcker att videon har fel titel eller beskrivning. Ange i sådant fall videons webbadress i Facebooks felsökningsverktyg för att uppdatera den cachelagrade titeln och beskrivningen omedelbart.

Om du får andra problem kan du rapportera dem till Facebook.

Twitter

Andra personer kan dela din video på Twitter och du kanske upptäcker att videon har fel titel eller beskrivning. Ange i sådant fall videons webbadress i Twitters kortvalidering för att uppdatera den cachelagrade titeln och beskrivningen omedelbart.

Undvik det här problemet

Se till att din video har bearbetats, är offentlig och att videons metadata har angetts på YouTube innan du klistrar in videolänken på en annan webbplats eller app. När du klistrar in länken läses videoinformationen som den är just då in i cacheminnet. Även om metadatan ändras på YouTube finns den gamla informationen kvar för användare som klistrar in webbadressen tills cacheminnet uppdateras.

Läs mer

Det här händer när en YouTube-video läggs till i ett inlägg innan den har bearbetats färdigt. Det kan även hända om videon är privat. Du kan också ha delat inlägget innan miniatyren eller metadatan uppdaterades.

Ibland kan en inaktuell titel, beskrivning eller miniatyr visas även när videon har bearbetats färdigt och gjorts offentlig. Det här problemet rättas till automatiskt när Facebook eller Twitter uppdaterar sitt cacheminne.