Verkeerde titel, beschrijving of thumbnail van een video op Facebook en Twitter

Als je een YouTube-URL invoert op Facebook of Twitter, kan het soms gebeuren dat de automatisch ingevulde titel, beschrijving of thumbnail van de video leeg blijft of een oude tekst of afbeelding bevat. Dit kan gebeuren als een YouTube-video wordt gedeeld in een post voordat de video helemaal is verwerkt of terwijl de video privé is. Het is ook mogelijk dat je de thumbnail of metadata op YouTube hebt geüpdatet nadat je de post op een externe website hebt gedeeld.

Soms kan er bij een video een oude titel, beschrijving of thumbnail verschijnen, ook als de video al is verwerkt en openbaar is gemaakt. Dit wordt vanzelf opgelost nadat Facebook of Twitter het cachegeheugen heeft geüpdatet.

De titel of beschrijving meteen updaten

Facebook

Als je zelf de video hebt geüpload en wilt dat anderen de juiste titel en beschrijving zien als ze je video delen op Facebook, kun je de URL van de video invoeren in de debug-tool van Facebook om de titel en beschrijving in het cachegeheugen meteen te updaten.

Als je een ander probleem ondervindt, kun je dit melden bij Facebook.

Twitter

Als je zelf de video hebt geüpload en wilt dat anderen de juiste titel en beschrijving zien als ze je video delen op Twitter, kun je de URL van de video invoeren in de Card Validator van Twitter om de titel en beschrijving in het cachegeheugen meteen te updaten.

Dit probleem voorkomen

Wanneer je een video uploadt, controleer je of de video is verwerkt en openbaar is gemaakt, en dat de videogegevens en thumbnail op YouTube zijn ingesteld. Doe dit voordat je de videolink op een website of in een app van derden plakt. Als je de link plakt, worden de op dat moment bekende videogegevens in het cachegeheugen geladen. Zelfs als de titel of beschrijving wordt gewijzigd op YouTube, blijft de oude informatie staan voor alle gebruikers die de URL plakken voordat het cachegeheugen is geüpdatet.