Problemen met onjuiste videometadata op Facebook en Twitter oplossen

Als je een YouTube-URL invoert op Facebook of Twitter, kan het soms gebeuren dat de titel, beschrijving of thumbnail van de video onjuist of verouderd is.

De titel of beschrijving meteen updaten

Facebook

Wanneer iemand je video op Facebook deelt, kan het gebeuren dat de titel of beschrijving niet klopt. Als je de video-URL invult in de debug-tool van Facebook, worden de titel en beschrijving meteen in het cachegeheugen geüpdatet.

Als je een ander probleem ondervindt, kun je dit melden bij Facebook.

Twitter

Wanneer iemand je video op Twitter deelt, kan het gebeuren dat de titel of beschrijving niet klopt. Als je de video-URL invult in de Card Validator van Twitter, worden de titel en beschrijving meteen in het cachegeheugen geüpdatet.

Dit probleem voorkomen

Zorg dat je video is verwerkt en openbaar gemaakt en dat de metadata van de video zijn ingesteld op YouTube voordat je de videolink op een andere website of in een andere app plakt. Als je de link plakt, worden de op dat moment bekende videogegevens in het cachegeheugen geladen. Zelfs als de metadata worden gewijzigd op YouTube, blijft de oude informatie staan voor alle gebruikers die de URL plakken voordat het cachegeheugen is geüpdatet.

Meer informatie

Dit probleem kan optreden als een YouTube-video wordt gedeeld in een post voordat de video helemaal is verwerkt. Het kan ook gebeuren als de video privé is. Een andere optie is dat je de post hebt gedeeld voordat je de thumbnail of metadata hebt geüpdatet.

Soms kan er bij een video een oude titel, beschrijving of thumbnail verschijnen, ook als de video al is verwerkt en openbaar is gemaakt. Dit wordt vanzelf opgelost nadat Facebook of Twitter het cachegeheugen heeft geüpdatet.