Bidra med oversatt innhold

På noen kanaler kan du bidra med titler, beskrivelser og teksting for videoer. De kan ses på videosiden og ved å klikke på [CC]-ikonet i spilleren. Det er videoeieren som styrer alt godkjent innhold, men du kan få anerkjennelse for bidragene dine til videoen.

Du kan sende inn innhold for hele eller bare en del av videoen. Du kan også fylle ut manglende deler i andre innsendte bidrag. Alle monner drar.

Hvis mange nok allerede har bidratt med transkripsjoner eller oversettelser for en video, bes du om å hjelpe til med å gjennomgå innholdet i stedet for å legge til nytt innhold.

Du kan se hvor mange andre som er i gang med den samme oversettelsen, via bidragsyterikonet . Hvis det er mange som jobber på samme versjon, kan det være bedre å komme tilbake senere. Du finner en annen video å jobbe på, under Bidra-fanen.

Send inn bidrag

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.
  1. Gå til videoen du vil bidra med oversettelser eller transkripsjoner til. Ikke alle videoer er åpne for bidrag fra brukerfellesskapet.
  2. Velg Innstillinger Settings i spilleren.
  3. Velg Teksting og så Legg til undertekster.
  4. Velg hva du vil jobbe med:

Teksting for hørselshemmede (videoens opprinnelige språk)

1. Velg samme språk som videoen.
    2. Spill av videoen. Når du kommer til en del der du vil legge til teksting, skriver du inn teksten i boksen.
    3. Fortsett avspillingen og legg til mer teksting der du vil bidra. Klikk til slutt på Send inn bidraget.
    4. Du får spørsmål om tekstingen er komplett, eller om det fortsatt gjenstår noe som må tekstes. Dette er for at vi skal vite om vi skal be andre bidragsytere om å tekste mer av videoen. Velg Nei – la andre fortsette å arbeide med tekstingen eller Ja – den er klar til å bli gjennomgått.
    5. Klikk på Send inn.

For å spare tid kan du også bruke følgende hurtigtaster:

• Shift + pil venstre: Hopp ett sekund bakover.
    • Shift + pil høyre: Hopp ett sekund fremover.
    • Shift + mellomrom: Spill av videoen, eller sett den på pause.
    • Shift + Enter: Legg til en ny linje.
    • Shift + pil ned: Rediger neste linje med undertekst.
    • Shift + pil opp: Rediger forrige linje med undertekst.
    • Enter: Legg til underteksten.

Teksting (annet språk enn videoen)

1. Velg språket du vil bidra med. Du kan bruke søkefeltet til å finne språk som ikke vises automatisk i listen.
    2. Spill av videoen. Når du kommer til den delen der du vil legge til teksting, skriver du inn oversettelsen i boksen. Du kan også klikke på Oversett automatisk for å fylle ut linjene med en foreslått oversettelse fra Google Oversetter. Hvis du gjør dette, må du være nøye med å kontrollere og eventuelt rette opp teksten.
    3. Fortsett avspillingen og legg til mer teksting der du vil bidra. Klikk til slutt på Send inn bidraget.
    4. Du får spørsmål om tekstingen er komplett, eller om det fortsatt gjenstår noe som må tekstes. Dette er for at vi skal vite om vi skal be andre bidragsytere om å tekste mer av videoen. Velg Nei – la andre fortsette å arbeide med tekstingen eller Ja – den er klar til å bli gjennomgått.
    5. Klikk på Send inn.

Merk: Du kan ikke endre tidspunktene i tekstingen, siden dette angis automatisk basert på tidskodene i tekstingen på originalspråket i videoen.

Tittel og beskrivelse

1. Velg Tittel og beskrivelse-fanen.
    2. Skriv inn oversettelsen din. Du kan også klikke på Oversett automatisk for å fylle ut linjene med en foreslått oversettelse fra Google Oversetter. Hvis du gjør dette, må du være nøye med å kontrollere og eventuelt rette opp teksten.
    3. Klikk på Send inn, og angi om du vil bidra med flere oversettelser.​
    Du kan hende du ser at Tittel og beskrivelse-fanen er låst. Dette ser du hvis du bidrar med transkripsjoner på samme språk som videoen, noe som ikke er nødvendig for metadata.

Bidraget ditt kan kombineres med andre bidrag frem til metadata og teksting for videoen på det aktuelle språket er klare til gjennomgang. Andre seere i brukerfellesskapet får se bidraget ditt og kan legge til sine egne bidrag eller forbedringer. De ser ikke navnet ditt eller profilinformasjonen din.

Vær med på å gjennomgå innsendt innhold

Når titler, beskrivelser eller teksting er komplett, må de gjennomgås. YouTube modererer kontinuerlig for å fjerne nettsøppel og upassende bidrag, men du kan også hjelpe til med å gjennomgå innhold. Hvis mange nok allerede har bidratt med oversettelser for en video, bes du om å hjelpe til med å gjennomgå innholdet i stedet for å legge til nytt innhold.

Når du gjennomgår innholdet, bør du
  • se etter og rette opp skrivefeil eller andre feil i tekstingen
  • rapportere nettsøppel eller støtende oversettelser ved å klikke på Rapportér

Hvis du mener at brukerfellesskapet bør se over og forbedre innholdet ytterligere, klikker du på Må jobbes mer med.

Hvis du er fornøyd med innholdet, klikker du på Dette ser bra ut for å fullføre gjennomgangen. Når et bidrag får nok positive vurderinger, godkjennes det automatisk. Bidrag kan også godkjennes av eieren.

Slik fjerner du bidragene dine

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Du kan fjerne bidragene dine, slik at de ikke lenger er tilknyttet kontoen din. Dette sletter imidlertid ikke selve bidraget, siden godkjent innhold styres av videoeieren.

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på profilbildet ditt og så Skaperstudio i det øverste høyre hjørnet.
  3. Velg Dine bidrag i menyen til venstre.
  4. Velg videoen og språket du vil fjerne bidragene dine fra.
  5. Klikk på Fjern bidraget ditt og så Fjern.

Du kan alltid velge å fjerne navnet ditt fra listen over medvirkende. Finn ut hvordan du kan fjerne anerkjennelser.