Vertaalde content bijdragen

Op sommige kanalen kun je titels, beschrijvingen en ondertiteling voor video's bijdragen. Ze kunnen worden bekeken op de weergavepagina van de video en door op het pictogram [CC] in de speler te klikken. Goedgekeurde content wordt door de video-eigenaar beheerd, maar je kunt wel vermeld worden voor je bijdragen aan de video.

Je kunt content bijdragen voor een hele video of een deel ervan. Je kunt ook ontbrekende delen van andere inzendingen aanvullen. Alle kleine beetjes helpen.

Als genoeg mensen al transcripties of vertalingen voor een video hebben bijgedragen, wordt je gevraagd om de content te helpen beoordelen in plaats van aan te vullen.

Het bijdragepictogram  geeft aan hoeveel andere mensen op dit moment aan dezelfde vertalingen werken. Als er veel mensen aan een versie werken, kun je later nog eens terugkomen. Je kunt op het tabblad Bijdragen ook andere video's vinden om aan te werken.

Bijdragen toevoegen

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.
  1. Ga naar de video waaraan je vertalingen of transcripties wilt bijdragen. Niet alle video's ondersteunen communitybijdragen.
  2. Selecteer Instellingen Settings in de speler.
  3. Selecteer Ondertiteling en dan Ondertiteling toevoegen.
  4. Kies waaraan je wilt werken:

Ondertiteling (oorspronkelijke videotaal)

1. Selecteer de taal van de video.
    2. Speel de video af. Wanneer je bij het gedeelte komt waar je een ondertiteling wilt toevoegen, typ je de ondertiteling in het vak.
    3. Herhaal dit proces voor alle audio in de video en klik daarna op Bijdrage verzenden.
    4. Je wordt gevraagd of de ondertiteling compleet is of dat er nog meer moet worden toegevoegd. Zo kunnen we bepalen of andere bijdragers moeten doorgaan waar jij gebleven bent. Kies Nee, laat anderen eraan werken of Ja, deze is klaar om te worden beoordeeld.
    5. Klik op Verzenden.

Je kunt de volgende sneltoetsen gebruiken om sneller te werken:

• Shift + pijl naar links: één seconde achteruit zoeken.
    • Shift + pijl naar rechts: één seconde vooruit zoeken.
    • Shift + spatiebalk: de video onderbreken of afspelen.
    • Shift + enter: een nieuwe regel toevoegen.
    • Shift + pijl-omlaag: volgende ondertitel bewerken.
    • Shift + pijl-omhoog: vorige ondertitel bewerken.
    • Enter: de ondertitel toevoegen.

Ondertiteling (andere taal dan de video)

1. Selecteer de taal die je wilt bijdragen. Gebruik de zoekbalk om talen te vinden die niet automatisch in de lijst verschijnen.
    2. Speel de video af. Wanneer je bij het gedeelte komt waar je een ondertiteling wilt toevoegen, typ je de vertaling in het vak. Je kunt ook op Automatisch vertalen klikken om voor elke regel een vertaalsuggestie uit Google Translate toe te voegen. Zorg dan wel dat je elke regel zorgvuldig controleert en corrigeert.
    3. Herhaal dit proces voor alle audio in de video en klik daarna op Bijdrage verzenden.
    4. Je wordt gevraagd of de ondertiteling compleet is of dat er nog meer moet worden toegevoegd. Zo kunnen we bepalen of andere bijdragers moeten doorgaan waar jij gebleven bent. Kies Nee, laat anderen eraan werken of Ja, deze is klaar om te worden beoordeeld.
    5. Klik op Verzenden.

Opmerking: Je kunt de timing van de ondertitels niet wijzigen, omdat deze automatisch wordt ingesteld op basis van de timing van de oorspronkelijke ondertiteling.

Titel en beschrijving

1. Selecteer het tabblad 'Titel en beschrijving'.
    2. Voer je vertaling in. Je kunt ook op Automatisch vertalen klikken om voor elke regel een vertaalsuggestie uit Google Translate toe te voegen. Zorg dan wel dat je elke regel zorgvuldig controleert en corrigeert.
    3. Klik op Verzenden en geef aan of je nog meer vertalingen wilt bijdragen.
    Het tabblad Titel en beschrijving is mogelijk vergrendeld. Dit komt omdat je transcripties in de oorspronkelijke taal bijdraagt. Deze zijn niet nodig voor de metadata.

Je bijdrage wordt mogelijk gecombineerd met andere inzendingen voor de video, totdat de metadata en ondertiteling in de betreffende taal klaar zijn om te worden beoordeeld. Andere communityleden zien je bijdrage en kunnen deze aanvullen of verbeteren. Ze krijgen je naam of profielgegevens niet te zien.

Helpen bij de beoordeling van bijgedragen ondertiteling

Wanneer de titel, beschrijving of ondertiteling klaar is, wordt er een beoordelingsproces gestart. YouTube controleert op spam en ongepaste bijdragen, maar mogelijk kun je helpen bij het beoordelen van de ondertiteling. Als genoeg mensen al aan een video hebben bijgedragen, wordt je gevraagd om de content te helpen beoordelen in plaats van aan te vullen.

Let op het volgende wanneer je content beoordeelt:
  • Zoek naar typfouten of verkeerde ondertiteling en corrigeer deze.
  • Meld spam of aanstootgevende vertalingen door op Melden te klikken.

Klik op Vereist meer werk als je de community wilt vragen verbeteringen aan te brengen.

Als je tevreden bent met de content, klik je op Is goed zo om de beoordeling te voltooien. Wanneer er genoeg beoordelingen voor een bijdrage zijn, wordt deze automatisch goedgekeurd. De eigenaar kan een bijdrage ook goedkeuren.

Je bijdragen verwijderen

Opmerking: Als je de bètaversie van YouTube Studio gebruikt, selecteer je in het linkermenu Klassieke versie van Creator Studio om deze stappen te volgen.

Je kunt de koppeling tussen je bijdragen en je account verwijderen. Hiermee wordt de bijdrage zelf niet verwijderd, aangezien goedgekeurde content door de eigenaar van de video wordt beheerd.

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer rechtsboven je profielfoto  en dan Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Mijn bijdragen.
  4. Selecteer de video en taal waarvoor je je bijdragen wilt verwijderen.
  5. Klik op Mijn bijdrage verwijderen en dan Verwijderen.

Je kunt er altijd voor kiezen je naam uit de lijst met bijdragers te verwijderen. Lees meer informatie over hoe je vermeldingen verwijdert.