Käännösten tekeminen muiden videoihin

Yhteisön tekemät käännökset poistuvat pian käytöstä
Yhteisön tekemät käännökset poistetaan käytöstä kaikilta kanavilta 28. syyskuuta 2020. Yhteisön tekemien käännösten ansiosta katsojat pystyivät lisäämään videoihin tekstityksiä sekä videon nimen ja kuvauksen käännöksiä. Tätä ominaisuutta ei juurikaan käytetty tai sitä käytettiin väärin, minkä vuoksi päätimme poistaa sen käytöstä ja keskittyä muihin luontityökaluihin. Voit yhä käyttää omia tekstityksiä, automaattisia tekstityksiä ja kolmannen osapuolen työkaluja ja palveluita. Sinulla on 28. syyskuuta 2020 asti aikaa julkaista yhteisön tekemät käännökset, ennen kuin ne poistetaan.

Joillakin kanavilla käyttäjät voivat kääntää videoiden nimiä, kuvauksia ja tekstityksiä. Niitä voi katsoa videon katselusivulla ja klikkaamalla soittimen [CC]-kuvaketta. Videon omistaja ylläpitää kaikkia videoon hyväksyttyjä käännöksiä, mutta sinut voidaan mainita niiden tekijänä.

Voit lähettää käännöksen koko videosta tai kääntää siitä vain osan. Voit myös täydentää muiden tekemistä käännöksistä puuttuvia kohtia. Pienikin apu on tärkeää.

Jos riittävän moni käyttäjä on jo lähettänyt videoon transkriptioita tai käännöksiä, sinua pyydetään sisällön lisäämisen sijaan auttamaan sisällön tarkistamisessa.

Käyttäjäkuvake osoittaa, kuinka moni muu käyttäjä osallistuu tällä hetkellä saman käännöksen tekemiseen. Jos saman version parissa työskentelee jo useita käyttäjiä, kannattaa ehkä palata myöhemmin tarkistamaan tilanne. Osallistu-välilehdeltä voit etsiä uuden videon, jonka kääntämiseen voit osallistua.

Käännösten lähettäminen

1. Mene videoon, jota haluat kääntää tai litteroida. Kaikkiin videoihin ei voi lähettää yhteisön tekstityksiä.
  2. Valitse soittimesta Asetukset Settings.
  3. Valitse Tekstitykset ja sitten Lisää tekstitys.
  4. Valitse, mitä sisältöä haluat työstää:

Tekstitys alkuperäiskielellä

1. Valitse videon kieli.
    2. Aloita videon toisto. Kun pääset kohtaan, johon haluat lisätä tekstityksen, kirjoita se ruutuun.
    3. Tekstitä tällä tavoin koko videon ääniraita ja valitse sitten Lähetä käännös.
    4. Sinulta kysytään, onko tekstitys valmis vai puuttuuko siitä vielä osia. Näin tiedämme, tarvitaanko tekstitykseen vielä apua muilta käyttäjiltä. Valitse Ei – muut voivat jatkaa työtä tai Kyllä – valmis tarkistettavaksi.
    5. Klikkaa Lähetä.

Voit nopeuttaa työskentelyäsi käyttämällä seuraavia näppäinyhdistelmiä:

• Vaihto + vasen nuoli: Siirtyy 1 sekunnin taaksepäin.
    • Vaihto + oikea nuoli: Siirtyy 1 sekunnin eteenpäin.
    • Vaihto + välilyönti: Keskeyttää videon toiston tai jatkaa sitä.
    • Vaihto + enter: Lisää uuden rivin.
    • Vaihto + alanuoli: Siirtyy seuraavaan ruututekstiin.
    • Vaihto + ylänuoli: Siirtyy edelliseen ruututekstiin.
    • Enter: Lisää ruututekstin.

Tekstitys eri kielellä

1. Valitse tekstityskieli. Hakupalkilla voit etsiä kieliä, jotka eivät näy automaattisesti luettelossa.
    2. Aloita videon toisto. Kun pääset kohtaan, johon haluat lisätä tekstityksen, kirjoita se ruutuun. Voit myös lisätä riville Google Kääntäjän ehdottaman käännöksen klikkaamalla Automaattinen käännös. Jos käytät tätä toimintoa, tarkista ja korjaa jokainen rivi huolellisesti.
    3. Tekstitä tällä tavoin koko videon ääniraita ja valitse sitten Lähetä käännös.
    4. Sinulta kysytään, onko tekstitys valmis vai puuttuuko siitä vielä osia. Näin tiedämme, tarvitaanko tekstitykseen vielä apua muilta käyttäjiltä. Valitse Ei – muut voivat jatkaa työtä tai Kyllä – valmis tarkistettavaksi.
    5. Klikkaa Lähetä.

Huom. Et voi muuttaa tekstityksen ajoitusta, koska se on asetettu automaattisesti alkuperäiskielisen tekstityksen ajoituksen perusteella.

Nimi ja kuvaus

1. Valitse Nimi ja kuvaus ‑välilehti.
    2. Kirjoita käännöksesi. Voit myös lisätä riville Google Kääntäjän ehdottaman käännöksen klikkaamalla Automaattinen käännös. Jos käytät tätä toimintoa, tarkista ja korjaa jokainen rivi huolellisesti.
    3. Klikkaa Lähetä ja valitse, haluatko tehdä lisää käännöksiä.
    Jos Nimi ja kuvaus ‑välilehti on lukittu, olet tekemässä tekstitystä videon alkuperäiskielellä. Tällöin sisällönkuvaustietoja ei tarvitse kääntää.

Käännöksesi saatetaan yhdistää muihin videoon tehtyihin käännöksiin, kunnes koko kyseisen kielen sisällönkuvaustiedot ja tekstitykset ovat valmiit tarkistettavaksi. Muut yhteisön jäsenet näkevät käännöksesi ja voivat parantaa niitä tai lisätä uutta tekstiä. He eivät näe nimeäsi tai profiilitietojasi.

Lähetetyn sisällön tarkistukseen osallistuminen

Kun käännöstyö on valmis, käännetty nimi, kuvaus tai tekstitys on tarkistettava. YouTube valvoo käännöksiä ja ehkäisee roskasisältöä ja sopimatonta tekstiä, mutta voit ehkä itsekin auttaa sisällön tarkistuksessa. Jos riittävän moni käyttäjä on jo lähettänyt videoon käännöksiä, sinua pyydetään sisällön lisäämisen sijaan auttamaan sisällön tarkistamisessa.

Sisältöä tarkistettaessa on tärkeää
  • etsiä ja korjata kirjoitusvirheet ja virheelliset tekstitykset
  • tehdä ilmoitus roskasisällöstä tai asiattomista käännöksistä klikkaamalla Tee ilmoitus.

Jos haluat pyytää yhteisöltä lisäapua käännöksen parantamiseksi, valitse Tarvitsee lisää työtä.

Jos olet tyytyväinen käännökseen, lopeta tarkistus valitsemalla Hyvältä näyttää. Kun lähetetty tekstitys on tarkistettu riittävän monta kertaa, se hyväksytään automaattisesti. Myös videon omistaja voi hyväksyä sen.

Tekemiesi tekstitysten poistaminen

Voit poistaa tekemiäsi tekstityksiä, jolloin niitä ei enää yhdistetä tiliisi. Itse tekstitystä ei poisteta, sillä hyväksyttyjä tekstityksiä hallinnoi videon omistaja.
  1. Avaa yhteisön tekemien käännösten sivu.
  2. Valitse video ja kieli, jonka haluat poistaa, ja klikkaa Näytä.
  3. Klikkaa Poista oma tekstitys ja sitten Poista.

Voit milloin tahansa poistaa nimesi tekijöistä. Lue lisää nimien poistamisesta.