Käännösten tekeminen muiden videoihin

Jotkin kanavat antavat käyttäjien kääntää videoidensa nimiä, kuvauksia ja tekstityksiä. Niitä voi katsoa videon katselusivulla ja klikkaamalla soittimen [CC]-kuvaketta. Videon omistaja hallinnoi kaikkia videoon hyväksyttyjä käännöksiä, mutta sinut voidaan mainita niiden tekijänä.

Voit lähettää joko koko videota koskevan käännöksen tai kääntää vain osan videosta. Voit myös täydentää muiden tekemistä käännöksistä puuttuvia kohtia. Pienikin apu on tärkeää.

Jos riittävän moni käyttäjä on jo lähettänyt videoon transkriptioita tai käännöksiä, sinua pyydetään sisällön lisäämisen sijaan auttamaan sisällön tarkistamisessa.

Käyttäjäkuvake  osoittaa, kuinka moni muu käyttäjä osallistuu tällä hetkellä saman käännöksen tekemiseen. Jos saman version parissa työskentelee jo useita käyttäjiä, kannattaa ehkä palata myöhemmin tarkistamaan tilanne. Osallistu-välilehdeltä voit etsiä uuden videon, jonka kääntämiseen voit osallistua.

Käännösten lähettäminen

Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä YouTube Studion betaversiossa. Jos käytät YouTube Studion betaversiota (studio.youtube.com), valitse vasemmasta valikosta Creator Studion perinteinen versio.
  1. Mene videoon, jota haluat kääntää tai litteroida. Kaikkiin videoihin ei voi lähettää yhteisön tekstityksiä.
  2. Valitse soittimessa Asetukset Settings.
  3. Valitse Tekstitykset ja sitten Lisää tekstitys.
  4. Valitse, mitä sisältöä haluat työstää:

Tekstitys alkuperäiskielellä

1. Valitse videon kieli.
    2. Aloita videon toisto. Kun pääset kohtaan, johon haluat lisätä tekstityksen, kirjoita se ruutuun.
    3. Tekstitä tällä tavoin koko videon ääniraita ja valitse sitten Lähetä käännös.
    4. Sinulta kysytään, onko tekstitys valmis vai puuttuuko siitä vielä osia. Tämä auttaa meitä selvittämään, täytyykö muiden tekstittäjien vielä jatkaa työtäsi. Valitse joko Ei – muut voivat jatkaa työtä tai Kyllä – ne ovat valmiit tarkistettavaksi.
    5. Valitse Lähetä.

Voit nopeuttaa työskentelyäsi käyttämällä seuraavia näppäinyhdistelmiä:

• Vaihto + vasen nuoli: Siirtyy 1 sekunnin taaksepäin.
    • Vaihto + oikea nuoli: Siirtyy 1 sekunnin eteenpäin.
    • Vaihto + välilyönti: Keskeyttää videon toiston tai jatkaa sitä.
    • Vaihto + enter: Lisää uuden rivin.
    • Vaihto + alanuoli: Siirtyy seuraavaan ruututekstiin.
    • Vaihto + ylänuoli: Siirtyy edelliseen ruututekstiin.
    • Enter: Lisää ruututekstin.

Tekstitys eri kielellä

1. Valitse tekstityskieli. Hakupalkilla voit etsiä kieliä, jotka eivät näy automaattisesti luettelossa.
    2. Aloita videon toisto. Kun pääset kohtaan, johon haluat lisätä tekstityksen, kirjoita se ruutuun. Voit myös lisätä riville Google Kääntäjän ehdottaman käännöksen klikkaamalla Automaattinen käännös. Jos käytät tätä toimintoa, tarkista ja korjaa jokainen rivi huolellisesti.
    3. Tekstitä tällä tavoin koko videon ääniraita ja valitse sitten Lähetä käännös.
    4. Sinulta kysytään, onko tekstitys valmis vai puuttuuko siitä vielä osia. Tämä auttaa meitä selvittämään, täytyykö muiden tekstittäjien vielä jatkaa työtäsi. Valitse joko Ei – muut voivat jatkaa työtä tai Kyllä – ne ovat valmiit tarkistettavaksi.
    5. Klikkaa Lähetä.

Huom. Et voi muuttaa tekstityksen ajoitusta, koska se on asetettu automaattisesti alkuperäiskielisen tekstityksen ajoituksen perusteella.

Nimi ja kuvaus

1. Valitse Nimi ja kuvaus ‑välilehti.
    2. Kirjoita käännöksesi. Voit myös lisätä riville Google Kääntäjän ehdottaman käännöksen klikkaamalla Automaattinen käännös. Jos käytät tätä toimintoa, tarkista ja korjaa jokainen rivi huolellisesti.
    3. Klikkaa Lähetä ja valitse, haluatko tehdä lisää käännöksiä.
    Jos Nimi ja kuvaus ‑välilehti on lukittu, olet tekemässä tekstitystä videon alkuperäiskielellä. Tällöin sisällönkuvaustietoja ei tarvitse kääntää.

Käännöksesi saatetaan yhdistää muihin videoon tehtyihin käännöksiin, kunnes koko kyseisen kielen sisällönkuvaustiedot ja tekstitykset ovat valmiit tarkistettavaksi. Muut yhteisön jäsenet näkevät käännöksesi ja voivat parantaa niitä tai lisätä uutta tekstiä. He eivät näe nimeäsi tai profiilitietojasi.

Lähetetyn sisällön tarkistukseen osallistuminen

Kun käännöstyö on valmis, käännetty nimi, kuvaus tai tekstitys on tarkistettava. YouTube valvoo käännöksiä ja ehkäisee roskasisältöä ja sopimatonta tekstiä, mutta voit ehkä itsekin auttaa sisällön tarkistuksessa. Jos riittävän moni käyttäjä on jo lähettänyt videoon käännöksiä, sinua pyydetään sisällön lisäämisen sijaan auttamaan sisällön tarkistamisessa.

Sisältöä tarkistettaessa on tärkeää
  • etsiä ja korjata kirjoitusvirheet ja virheelliset tekstitykset
  • tehdä ilmoitus roskasisällöstä tai asiattomista käännöksistä klikkaamalla Tee ilmoitus.

Jos haluat pyytää yhteisöltä lisäapua käännöksen parantamiseksi, valitse Tarvitsee lisää työtä.

Jos olet tyytyväinen käännökseen, lopeta tarkistus valitsemalla Hyvältä näyttää. Kun lähetetty tekstitys on tarkistettu riittävän monta kertaa, se hyväksytään automaattisesti. Myös videon omistaja voi hyväksyä sen.

Tekemiesi tekstitysten poistaminen

Tämä ominaisuus ei ole vielä käytettävissä YouTube Studion betaversiossa. Jos käytät YouTube Studion betaversiota (studio.youtube.com), valitse vasemmasta valikosta Creator Studion perinteinen versio.

Voit poistaa tekemiäsi tekstityksiä, jolloin niitä ei enää yhdistetä tiliisi. Itse tekstitystä ei poisteta, sillä hyväksyttyjä tekstityksiä hallinnoi videon omistaja.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi  ja sitten Creator Studio.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Omat tekstityksesi.
  4. Valitse video ja kieli, joille tekemäsi tekstitykset haluat poistaa.
  5. Klikkaa Poista oma tekstitys ja sitten Poista.

Voit milloin tahansa poistaa nimesi tekijäluettelosta. Lue lisää nimien poistamisesta.