Bidrag med oversat indhold

Bidrag fra fællesskabet forsvinder snart
Bidrag fra fællesskabet udgår for alle kanaler efter den 28. september 2020. Med Bidrag fra fællesskabet kunne seere føje undertekster, titler og beskrivelser til videoer. Funktionen blev kun sjældent brugt og gav problemer med spam og misbrug, så vi fjerner den for at fokusere på andre værktøjer til youtubere. Du kan stadig bruge dine egne undertekster, automatiske undertekster og værktøjer og tjenester fra tredjeparter. Du har indtil den 28. september 2020, hvis du vil offentliggøre dine bidrag fra fællesskabet, før de bliver fjernet.

Nogle kanaler giver dig mulighed for at bidrage med titler, beskrivelser og undertekster til deres videoer. De kan ses på videoens afspilningsside og ved at klikke på ikonet [CC] i afspilleren. Godkendt indhold styres af videoejeren, men du kan blive krediteret for dine bidrag i videoen.

Du kan indsende indhold for en hel video eller blot tilføje det, du ved. Du kan også udfylde manglende dele af andre indsendelser. Vi sætter pris på alt, som du kan bidrage med.

Hvis der allerede er tilstrækkeligt med personer, der har bidraget med transskriptioner eller oversættelser til en video, bliver du bedt om at hjælpe med at gennemgå indholdet i stedet for at bidrage til det.

Du kan se, hvor mange andre der i øjeblikket arbejder på de samme oversættelser, ved hjælp af bidragyderikonet . Hvis der er mange, der arbejder på samme version, kan du overveje at vende tilbage senere. Du kan finde en anden video at arbejde med på fanen Bidrag.

Indsend bidrag

1. Gå til den video, du vil bidrage med oversættelser eller transskriptioner til. Ikke alle videoer understøtter bidrag fra fællesskabet.
  2. Vælg Indstillinger Settings i afspilleren.
  3. Vælg Undertekster og så Tilføj undertekster.
  4. Vælg, hvad du vil arbejde på:

Undertekster (originalt videosprog)

1. Vælg videoens sprog.
    2. Afspil videoen. Når du kommer til den del, hvor du vil tilføje en undertekst, skal du skrive teksten i feltet.
    3. Gentag denne proces for al lyden i videoen, og klik derefter på Indsend bidrag.
    4. Du bliver spurgt, om underteksterne er færdige, eller om der stadig mangler noget. Det hjælper os med at finde ud af, om andre bidragydere skal fortsætte, hvor du slap. Vælg Nej – Lad andre fortsætte med at arbejde på dem eller Ja – De er klar til at blive gennemgået.
    5. Klik på Send.

Du kan også bruge følgende tastaturgenveje til at gøre arbejdet lettere:

• Shift + venstrepil: Hop ét sekund tilbage.
    • Shift + højrepil: Hop ét sekund frem.
    • Shift + mellemrum: Afspil eller sæt videoen på pause.
    • Shift + enter: Tilføj en ny linje.
    • Shift + pil ned: Rediger næste undertekst.
    • Shift + pil op: Rediger forrige undertekst.
    • Enter: Tilføj underteksten.

Undertekster (andet sprog end videoen)

1. Vælg det sprog, du gerne vil bidrage med. Du kan bruge søgefeltet til at finde sprog, der ikke automatisk vises på listen.
    2. Afspil videoen. Når du kommer til den del, hvor du vil tilføje en undertekst, skal du skrive din oversættelse i feltet. Du kan også klikke på Automatisk oversættelse for at udfylde hver linje med en foreslået oversættelse fra Google Oversæt. Hvis du gør det, skal du sørge for at gennemgå og rette hver linje omhyggeligt.
    3. Gentag denne proces for al lyden i videoen, og klik derefter på Indsend bidrag.
    4. Du bliver spurgt, om underteksterne er færdige, eller om der stadig mangler noget. Det hjælper os med at finde ud af, om andre bidragydere skal fortsætte, hvor du slap. Vælg Nej – Lad andre fortsætte med at arbejde på dem eller Ja – De er klar til at blive gennemgået.
    5. Klik på Send.

Bemærk! Du kan ikke ændre timingen for underteksterne, da den automatisk indstilles baseret på den originale undertekst.

Titel og beskrivelse

1. Vælg fanen Titel og beskrivelse.
    2. Indtast din oversættelse. Du kan også klikke på Automatisk oversættelse for at udfylde hver linje med en foreslået oversættelse fra Google Oversæt. Hvis du gør det, skal du sørge for at gennemgå og rette hver linje omhyggeligt.
    3. Klik på Send, og vælg, om du vil bidrage med flere oversættelser.
    Du ser måske "låst" på fanen Titel og beskrivelser. Dette skyldes, at du leverer transskriptioner på samme sprog, og de er ikke nødvendige for metadata.

Dit bidrag kan kombineres med andre indsendte bidrag til videoen, indtil metadata og undertekster på det pågældende sprog er klar til gennemgang. Andre medlemmer af fællesskabet kan se dit bidrag og føje mere til det eller forbedre det. De kan ikke se dit navn eller dine profiloplysninger.

Hjælp med at gennemgå indsendt indhold

Når de indsendte titler, beskrivelser eller undertekster er færdige, bliver de gennemgået. YouTube modererer for spam og upassende bidrag, men du kan også være med til at gennemgå indhold. Hvis der allerede er tilstrækkeligt med personer, der har bidraget med oversættelser til en video, bliver du bedt om hjælp til at gennemgå indholdet i stedet for at bidrage til det.

Når du gennemgår indhold, skal du sørge for at:
  • Lede efter og rette stavefejl og forkerte undertekster.
  • Rapportere spam eller stødende oversættelser ved at klikke på Rapportér.

Hvis du vil bede fællesskabet om at foretage flere forbedringer, skal du klikke på Ikke færdig.

Hvis du er tilfreds med indholdet, skal du klikke på Det ser fint ud for at fuldføre gennemgangen. Når et indsendt bidrag er blevet gennemgået tilstrækkeligt mange gange, bliver det automatisk godkendt. Det kan også blive godkendt af ejeren.

Fjern dine bidrag

Du kan fjerne dine bidrag, så de ikke længere er tilknyttet din konto. Dette sletter ikke selve bidraget, eftersom godkendt indhold styres af videoens ejer.
  1. Åbn din side med bidrag.
  2. Vælg den video og det sprog, du vil fjerne dine bidrag fra, og klik på Vis.
  3. Klik på Fjern mit bidrag og så Fjern.

Du kan altid fravælge at blive krediteret som bidragyder. Se, hvordan du kan fjerne krediteringer.