Aktivera och hantera bidrag från tittare

Bidrag från tittare försvinner snart
Funktionen Bidrag från tittare tas bort från alla kanaler efter den 28 september 2020. Med den här funktionen kunde tittarna lägga till undertexter, titlar och beskrivningar i videor. Funktionen användes sällan och det fanns problem med spam och trakasserier. Därför tar vi bort den till förmån för andra verktyg för kreatörer. Du kan fortfarande använda egna undertexter, automatiska undertexter och verktyg och tjänster från tredje part. Du kan publicera bidrag från tittarna till och med den 28 september 2020.

Dina tittare kan hjälpa dig att nå ut till en större publik genom att lägga till titel, beskrivning och undertexter i dina videor. När en video har undertexter på samma språk kan tittarna skicka in översättningar så att du kan nå ut till en internationell publik.

När innehåll skickas in kan du hantera det genom att granska, redigera, publicera, flagga eller avvisa det. Communityn kan också granska innehållet som sedan publiceras automatiskt när det granskats tillräckligt många gånger.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Aktivera och inaktivera bidrag från tittare

Innan communityn kan skicka in titlar, beskrivningar och undertexter måste du aktivera bidrag från tittare. Du kan aktivera bidrag från tittare för utvalda videor eller göra det till standardinställningen för alla videor på kanalen. Läs om hur fansen kan skicka in och granska det här innehållet för dina videor.

Obs! Om du har aktiverat tittarnas textning måste du granska dem manuellt innan de publiceras.

Aktivera bidrag för alla videor

Följ de här stegen om du vill aktivera bidrag från tittare för alla videor. Observera att den här ändringen återställer alla inställningar som har tillämpats på enskilda videor.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Undertexter i menyn till vänster.
  3. Välj Community längst upp.
  4. Välj Aktivera.
Aktivera eller inaktivera för en video
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på titeln eller miniatyrbilden för videon du vill redigera.
  4. Välj Undertexter i menyn till vänster.
  5. Ställ in språket för din video om du inte redan har gjort det.
  6. Markera rutan Bidrag från tittare och välj mellan Aktivera för den här videon och Inaktivera för den här videon.
Aktivera eller inaktivera för en grupp utvalda videor
  1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Markera rutorna bredvid de videor du vill redigera.
  4. Välj Redigera och sedan Bidrag från tittare.
  5. Välj om du vill Aktivera eller Inaktivera bidrag, och välj sedan Uppdatera videor.

När du har aktiverat bidrag från mötesplatsen vill du kanske berätta för tittarna att de kan hjälpa till med granskning och översättning av videoklipp.

Hantera bidrag från tittare

När transkriptionen eller översättningen har skickats in går innehållet igenom en granskningsprocess. YouTube kontrollerar om bidragen är spam eller innehåller olämpligt innehåll och tar hänsyn till kommentarer från dig och communityn.

När tillräckligt många bidrag har kommit in uppmanas communityn att hjälpa till med granskningen. Efter granskningen kan du publicera bidragen så att de visas i dina videor.

Se till att du noggrant granskar, redigerar, flaggar eller avvisar innehåll före publicering. Du kan också redigera eller ta bort innehåll som har publicerats.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Undertexter i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Community.
  4. Du kan göra följande:

Hantera och godkänna pågående bidrag.

Du hittar pågående bidrag genom att klicka på Granskning pågår för ett språk under kolumnen Undertexter.

• Godkänna och publicera bidrag: Högst upp på sidan väljer du Publicera.
  • Redigera bidrag: Klicka på texten och gör eventuella ändringar. Ändringar sparas automatiskt när du klickar utanför bildtexten som du redigerade. Välj Publicera för att godkänna.
  • Rapportera spam eller trakasserier: Välj Rapportera.
  • Be tittarna att göra förbättringar: Välj Måste omarbetas högst upp på sidan.
Ta bort eller redigera publicerat innehåll

Klicka på Publicera för ett språk under kolumnen Undertexter för att se publicerat innehåll.

• Redigera bidrag: Klicka på texten och gör eventuella ändringar. Ändringar sparas automatiskt när du klickar utanför bildtexten som du redigerade. Välj Publicera för att godkänna.
  • Ta bort bidrag för undertexter: Klicka på X till höger om bidraget.
  • Ta bort bidrag till titel och beskrivning: Du hittar videon i Videohanteraren. Välj Redigera följt av Information och inställningar följt av Översättningar och välj Ta bort  bredvid det aktuella språket.
Tips: Om översättningarna är på ett språk du inte känner till kan du kontrollera dem med Google Översätt. Detta översätter communityns översättning tillbaka till originalspråket.

Erkännanden till medverkande

När du tillåter bidrag från tittare på din kanal eller för dina videor publicerar vi automatiskt namnen på personerna som bidragit mest i videons beskrivning. Bidragsgivare kan bara få ett erkännande om de har en YouTube-kanal och inte redan har valt bort möjligheten att få erkännande.

• De fem mest produktiva bidragsgivarna per språk visas ordnade efter bidrag till den publicerade versionen.
  • Listan med medverkande visas i översatta versioner av videons beskrivning (i förekommande fall).

Det går också att se listan med bidragsgivare under fliken Undertexter intill den version de bidrog till.

I dagsläget är det bara personer som har bidragit med undertexter som visas på det här sättet.

Obs! Kontrollera kvaliteten på bidrag från tittare innan du publicerar dem för din video. Läs mer om att hantera spam i bidrag från tittare.