Slå på og administrer bidrag fra brukerne

Seerfellesskapet ditt kan legge til titler, beskrivelser og teksting i videoene dine og dermed hjelpe deg med å nå ut til et større publikum. Hvis du har lagt til teksting på videoens språk, kan brukerne sende inn oversettelsene sine for å hjelpe deg med å få større global rekkevidde.

Du kan administrere innsendt innhold ved å evaluere, redigere, publisere, rapportere eller avvise det. Seerfellesskapet ditt kan også evaluere innholdet, og det publiseres automatisk når det er evaluert mange nok ganger.

Abonner på TeamYouTube-kanalen for å få siste nytt, tips og hjelp.

Slå bidrag fra brukerne av eller på

Før seerfellesskapet ditt kan sende inn titler, beskrivelser eller teksting, må du slå på bidrag fra brukerne. Du kan slå på bidrag fra brukerne for utvalgte videoer eller gjøre det til standardinnstilling for alle videoer på kanalen din. Finn ut hvordan fansen din kan sende inn og evaluere dette innholdet for videoene dine.

Slå på bidrag for alle videoer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå på bidrag fra brukerne for alle videoer. Merk at denne endringen tilbakestiller eventuelle innstillinger du har valgt for enkeltvideoer.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Transkripsjoner i menyen til venstre.
  3. Velg Fellesskap øverst.
  4. Velg Slå på.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

Du kan slå bidrag fra brukerne av eller på med ett klikk direkte fra kontoen din, eller du kan følge fremgangsmåten nedenfor.

Merk: Hvis du følger denne fremgangsmåten for å slå bidrag fra brukerne av eller på, endres innstillingen for alle videoene dine. Eventuelle innstillinger du har valgt for enkeltvideoer, tilbakestilles. Du kan fortsatt slå av innstillingen for enkeltvideoer.

1. Klikk på profilbildet ditt og så Skaperstudio.
  2. Til venstre i skjermen klikker du deretter på Oversettelser og transkripsjoner og så Bidrag fra brukerne.
  3. Klikk på Slå på for alle videoer. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på Innstillinger Settings øverst til høyre, og deretter på Slå på for alle videoer. Det kan hende du må angi et standardspråk for kanalen din først.

Hvis du vil slå av denne funksjonen for alle videoer, klikker du bare på Innstillinger Settings og så Slå av for alle videoer.

Slå av eller på for enkeltvideoer
  1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer i menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til videoen du vil redigere.
  4. Velg Transkripsjoner i menyen til venstre.
  5. Hvis du ikke allerede har gjort det, angir du språket for videoen.
  6. Merk av i Bidrag fra brukerne-boksen, og velg mellom På for denne videoen og Av for denne videoen.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Gå til Videobehandler.
  2. Klikk på Rediger ved siden av videoen du vil tillate bidrag fra brukerne for.
  3. Velg Avanserte innstillinger-fanen under videoen.
  4. Under «Bidrag fra brukerne» velger du så La seerne bidra med oversettelser av teksting, titler og beskrivelser..
  5. Klikk på Lagre endringene.

Du kan slå av denne funksjonen ved å fjerne merket i boksen ved siden av La seerne bidra med oversettelser av teksting, titler og beskrivelser for videoer du ikke vil at fansen skal kunne bidra til.

Slå av eller på for en gruppe utvalgte videoer
  1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer i menyen til venstre.
  3. Merk av i boksene ved siden av videoene du vil endre innstillingene for.
  4. Velg Rediger og deretter Bidrag fra brukerne.
  5. Velg å slå funksjonen av eller , og velg deretter Oppdater videoene.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Gå til Videobehandler.
  2. Merk av i boksene ved siden av videoene du vil endre innstillingene for.
  3. Øverst på siden klikker du på Handlinger og så Flere handlinger og så Bidrag fra brukerne.
  4. Velg La seerne bidra med oversettelser av teksting, titler og beskrivelser.
  5. Velg Send inn.

Administrer bidrag fra brukerne

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Når transkripsjoner eller oversettelser sendes inn, går innholdet gjennom en evalueringsprosess. YouTube kontrollerer om bidragene inneholder nettsøppel eller upassende innhold, og tar imot innspill fra deg og seerne dine.

Når en tilstrekkelig mengde bidrag er lagt til, bes brukerfellesskap om å hjelpe til med å vurdere dem. Når et bidrag er evaluert mange nok ganger, blir det automatisk godkjent for videoen. Dette sparer deg for tid og gir seerne muligheten til å bidra på sitt språk.

Husk å evaluere, redigere, rapportere eller avvise innhold. Du kan også publisere eller slette innhold som er godkjent.

1. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre og deretter på Skaperstudio.
  2. I panelet til venstre klikker du på Oversettelser og transkripsjoner og så Bidrag fra brukerne.
  3. Du kan utføre følgende handlinger: Administrer pågående bidrag

For å se pågående bidrag går du til Under evaluering-fanen og velger Gjennomgå ved siden av elementet du vil administrere.

• Godkjente og publiserte bidrag: Velg Publisert øverst på siden.
    • Rediger bidraget: Gjør eventuelle rettelser i boksen nedenfor bidraget. Velg Avslutt for å lagre utkastet eller Publiser for å godkjenne.
    • Rapportér nettsøppel eller misbruk: Velg Rapportér.
    • Be seerne dine om å gjøre forbedringer: Velg Må jobbes mer med nederst på siden.
    Fjern eller rediger publisert innhold

Gå til Publisert-fanen og velg Se ved siden av sporet du vil administrere.

• Rediger bidrag: Velg Rediger. Gjør endringene dine og velg Publiser endringene.
    • Slett bidrag til teksting: Velg Handlinger og så Slett.
    • Slett bidrag til titler og beskrivelser: Gå til Videobehandler og så Informasjon og innstillinger og så Oversettelser, og velg deretter sletteikonet ved siden av det aktuelle språket.
Tips: Hvis oversettelsene er på et språk du ikke kan, kan du merke av for Google Oversetter. Dette oversetter oversettelsesbidrag fra brukerfellesskapet til originalspråket .

Anerkjenn bidragsyterne

Når du tillater bidrag fra brukerne på kanalen din eller i videoene dine, publiserer vi automatisk navnene på toppbidragsyterne i videoens beskrivelse. Bidragsyterne kan bare bli nevnt hvis de har en kanal på YouTube og ikke har valgt bort å motta anerkjennelser.

• De fem toppbidragsyterne for hvert språk vises, og de rangeres etter bidragene sine i den publiserte versjonen.
  • Listen over bidragsytere vises i oversatte versjoner av videobeskrivelsen (hvis dette er aktuelt).

Du kan også se listen over bidragsytere under Teksting-fanen ved siden av den versjonen de har bidratt til.

Merk at du foreløpig bare kan anerkjenne bidragsytere til teksting på denne måten.

Merk: Husk å sjekke kvaliteten på bidragene fra brukerne før du legger dem ut i videoen din. Finn ut hvordan du administrerer nettsøppel i bidrag fra brukerne.