Yhteisön tekemien käännösten käyttöönotto ja ylläpito

Yhteisön tekemät käännökset poistuvat pian käytöstä
Yhteisön tekemät käännökset poistetaan käytöstä kaikilta kanavilta 28. syyskuuta 2020. Yhteisön tekemien käännösten ansiosta katsojat pystyivät lisäämään videoihin tekstityksiä sekä videon nimen ja kuvauksen käännöksiä. Tätä ominaisuutta ei juurikaan käytetty tai sitä käytettiin väärin, minkä vuoksi päätimme poistaa sen käytöstä ja keskittyä muihin luontityökaluihin. Voit yhä käyttää omia tekstityksiä, automaattisia tekstityksiä ja kolmannen osapuolen työkaluja ja palveluita. Sinulla on 28. syyskuuta 2020 asti aikaa julkaista yhteisön tekemät käännökset, ennen kuin ne poistetaan.

Videoidesi katselijat voivat auttaa sinua laajemman yleisön tavoittamisessa kääntämällä videoihisi lisäämiäsi tekstityksiä, nimiä ja kuvauksia eri kielille.

Kun käyttäjä on lähettänyt käännöksen, voit tarkistaa, julkaista tai hylätä sen, muokata sitä tai tehdä siitä ilmoituksen. Myös muut käyttäjät voivat tarkistaa käännöksiä. Kun riittävän moni käyttäjä on tarkistanut käännöksen, se julkaistaan automaattisesti.

Tilaa TeamYouTube-kanava, niin näet uusimmat uutiset, vinkit ja ohjeet.

Yhteisön tekemien käännösten laittaminen päälle tai pois päältä

Jos haluat, että muut käyttäjät voivat kääntää videoiden nimiä, kuvauksia tai tekstityksiä, sinun on otettava yhteisön tekemät käännökset käyttöön. Voit ottaa ne käyttöön videokohtaisesti tai valita yhteisön tekemät käännökset oletusasetukseksi kaikkiin kanavasi videoihin. Katso lisätietoja siitä, miten fanit voivat lisätä ja tarkistaa käännöksiä.

Huom. Jos yhteisötekstitykset ovat käytössä, sinun on tarkistettava ne manuaalisesti ennen julkaisua.

Käännösten ottaminen käyttöön kaikissa videoissa

Ota yhteisön tekemät käännökset käyttöön kaikissa videoissa seuraavien ohjeiden mukaan. Huomaa, että tämä muutos kumoaa kaikki yksittäisten videoiden asetukset.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tekstitykset.
  3. Valitse ylhäältä Yhteisö.
  4. Valitse Ota käyttöön.
Käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen yksittäisessä videossa
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa muokattavan videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Tekstitykset.
  5. Jos et ole aiemmin valinnut videon kieltä, tee se nyt.
  6. Valitse Yhteisön tekemät käännökset ‑ruutu ja Käytössä tässä videossa tai Ei käytössä tässä videossa.
Käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen useissa videoissa yhdellä kertaa
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Merkkaa muokattavien videoiden valintaruudut.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Yhteisön tekstitykset.
  5. Valitse, haluatko niiden olevan Käytössä vai Ei käytössä ja valitse sitten Päivitä videot.

Kun olet ottanut yhteisön tekstitykset käyttöön, muista pyytää katsojiltasi apua videoiden tekstittämisessä ja tekstitysten tarkistuksessa.

Yhteisön tekemien käännösten ylläpito

Kun litterointi tai käännös on valmis, se on tarkistettava. YouTube valvoo sinun ja muiden käyttäjien lähettämien tietojen avulla, etteivät käännökset sisällä roskasisältöä tai ole muuten sopimattomia.

Kun riittävästi tekstityksiä on lisätty, yhteisöltä pyydetään apua niiden tarkistamiseen. Tarkistuksen jälkeen voit käyttää yhteisön tekemiä käännöksiä videoissasi.

Muista tarkistaa, muokata tai hylätä käännökset tai tehdä niistä tarvittaessa ilmoituksia ennen julkaisua. Voit myös muokata tai poistaa julkaistuja käännöksiä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tekstitykset.
  3. Valitse Yhteisö-välilehti.
  4. Voit tehdä seuraavia:

Keskeneräisten yhteisön käännösten käsittely ja hyväksyminen:

Näet keskeneräiset käännökset klikkaamalla Tekstitykset-sarakkeen alta kieltä ja sitten Tarkastuksessa.

• Käännösten hyväksyminen ja julkaiseminen: Valitse sivun ylälaidasta Julkaise.
  • Käännösten muokkaaminen: Klikkaa tekstiä ja tee tarvittavat muutokset. Muutokset tallennetaan automaattisesti, kun klikkaat muokkaamasi tekstityksen ulkopuolella. Hyväksy tekstitys valitsemalla Julkaise.
  • Käännöksen merkitseminen roskasisällöksi tai väärinkäytökseksi: Valitse Tee ilmoitus.
  • Lisäavun pyytäminen yhteisöltä: Valitse sivun ylälaidasta Tarvitsee lisää työtä.
Julkaistun sisällön poistaminen tai muokkaus

Näet julkaistut käännökset klikkaamalla Tekstitykset-sarakkeen alta kieltä ja sitten Julkaistu.

• Käännösten muokkaaminen: Klikkaa tekstiä ja tee tarvittavat muutokset. Muutokset tallennetaan automaattisesti, kun klikkaat muokkaamasi tekstityksen ulkopuolella. Hyväksy tekstitys valitsemalla Julkaise.
  • Käännösten poistaminen: Valitse käännöksen vierestä X.
  • Nimen ja kuvauksen käännösten poistaminen: Etsi video Videonhallintaohjelmasta. Valitse Muokkaa ja sitten Ohjeet ja asetukset ja sitten Käännökset ja valitse poistettavan kielen vierestä Poista .
Vinkki: Jos et osaa käännöksen kieltä, katso Googlen käännös. Siinä yhteisön lisäämä tekstitys käännetään takaisin alkuperäiselle kielelle.

Tekijöiden maininta videon kuvauksessa

Kun otat yhteisön tekemät käännökset käyttöön kanavallasi tai videossasi, ahkerimpien tekstittäjien nimet julkaistaan automaattisesti videon kuvauksessa. Tekstittäjien nimet julkaistaan vain, jos heillä on YouTube-kanava ja he eivät ole kieltäneet nimensä julkaisemista.

• Joka kielen viisi ahkerinta tekstittäjää näytetään järjestyksessä videon nykyisen julkaistun version mukaan.
  • Tekijäluettelo näytetään kaikilla kielillä, joilla videokuvaus on saatavilla.

Tekijäluettelo näkyy myös Tekstitykset-välilehdellä sen version vieressä, johon he ovat lisänneet tekstityksiä.

Toistaiseksi kuvauksessa voidaan mainita vain tekstitysten tekijöiden nimet.

Huom. Muista tarkistaa yhteisön tekemien videokäännösten laatu ennen niiden julkaisua. Lue lisää yhteisön tekemien käännösten roskasisällön käsittelemisestä.