Tilføj undertekster

Undertekster og tekster for hørehæmmede giver dig mulighed for at dele dine videoer med et større publikum, bl.a. seere, der er døve eller hørehæmmede, eller som taler et andet sprog. Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer eller fjerner eksisterende undertekster.

Opret undertekster

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. Vælg Undertekster i menuen til venstre.
  3. Klik på den video, du vil redigere.
  4. Klik på TILFØJ SPROG, og vælg dit sprog.
  5. Under undertekster skal du klikke på TILFØJ.
Bemærk! Du kan også tilføje undertekster som en del af uploadprocessen.
Upload en fil

Undertekstfiler indeholder en tekstversion af det, der bliver sagt i videoen. Den indeholder også tidsstempler, der angiver, hvornår de enkelte tekstlinjer skal vises. Nogle filer indeholder også oplysninger om omgivelser og stil, der er specielt nyttige for døve og hørehæmmede seere.

Før du går i gang, skal du sørge for, at din filtype understøttes på YouTube.

1. Vælg Upload fil.
  2. Vælg mellem Med timing eller Uden timing, og vælg derefter Fortsæt.
  3. Vælg en fil, der skal uploades.
  4. Vælg Gem.
Automatisk synkronisering

Du kan oprette undertekster ved at indtaste dem, mens du ser videoen. Du skal indstille timingen for at synkronisere med din video med denne mulighed.

Bemærk! Den transskriberede tekst bliver automatisk synkroniseret med din video. Transskriptionen skal være på et sprog, som understøttes af vores talegenkendelsesteknologi. Transskriptionen skal også være på et sprog, som svarer til det talte sprog i videoen. Transskriptioner anbefales ikke til videoer, der er over en time lange eller har dårlig lydkvalitet.
  1. Vælg Automatisk synkronisering.
  2. Indtast ordene i videoen, eller upload en transskriptionsfil
  3. Vælg REDIGER, og klik på GEM OG LUK.

Det kan tage et par minutter at indstille tider. Mens du venter, bliver du ført tilbage til video-tracklisten. Din transskription vises automatisk i din video, når den er færdig.

Indtast manuelt

Du finder "Indtast manuelt" i sektionen "Tilføj undertekster" for et sprog.

Du kan vælge at indtaste eller kopiere og indsætte en transskription af dine undertekster. På denne måde indstilles tiderne for undertekster automatisk.

1. Vælg Indtast manuelt
  2. Afspil videoen, og indtast dine undertekster. Husk at tilføje tekst som [bifald] eller [torden], så seerne ved, hvad der sker i videoen. Du kan også sætte videoen på pause, mens du taster.
  3. Vælg UDGIV.

Du kan også bruge følgende tastaturgenveje til at gøre arbejdet lettere:

• Windows/command + venstrepil: Hop 1 sekund tilbage.
  • Windows/command + højrepil: Hop 1 sekund frem.
  • Windows/command + mellemrum: Afspil eller sæt videoen på pause.
  • Windows/command + enter: Tilføj en ny linje.
  • Windows/command + pil ned: Rediger næste undertekst.
  • Windows/command + pil op: Rediger forrige undertekst.
  • Enter: Tilføj underteksten.

Automatisk oversættelse

YouTube kan bruge talegenkendelsesteknologi til automatisk at lave undertekster til dine videoer. Hvis automatiske undertekster er tilgængelige, vises de automatisk på videoen. Se, hvordan du bruger automatiske undertekster.
Bemærk! Automatiske undertekster er kun på videoens standardsprog.

Se, hvordan du tilføjer undertekster

I den følgende video fra YouTube Creators-kanalen kan du se, hvordan du tilføjer undertekster.

How to Add Captions While Uploading & Editing Your Videos

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.