Sjekk hvor mange YouTube-abonnenter du har

Abonnentantallet viser hvor mange av seerne som abonnerer på YouTube-kanalen din. Du kan se antallet abonnenter i sanntid og følge med på veksten over tid i YouTube Analytics. Du mottar en e-post og ser en gratulasjonsanimasjon i YouTube Studio når du når en milepæl.

Finn antall abonnenter

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Finn Sanntid-kortet på Oversikt-fanen.
  4. Klikk på Se antall i sanntid for å se antallet abonnenter over tid.

Slik beregnes antallet YouTube-abonnenter

Seerne dine kan se en forkortet versjon av abonnentantallet. Avrundingen av antall abonnenter avhenger av hvor mange abonnenter kanalen din har.

Hvis du har … … oppdateres abonnentantallet når du får
færre enn 1000 abonnenter 1 ny abonnent
1000–9999 abonnenter 10 nye abonnenter
10 000–99 999 abonnenter 100 nye abonnenter
100 000–999 999 abonnenter 1000 nye abonnenter
1 000 000–9 999 999 abonnenter 10 000 nye abonnenter
10 000 000–99 999 999 abonnenter 100 000 nye abonnenter
100 000 000–999 999 999 abonnenter 1 000 000 nye abonnenter

Bruk tabellen nedenfor til å se hvordan abonnentantallet vises.

Hvis du for eksempel har … … er abonnementantallet ditt: Det neste abonnementantallet blir:
123 abonnenter 123 124
1234 abonnenter 1,23k 1,24k
12 345 abonnenter 12,3k 12,4k
123 456 abonnenter 123k 124k
1 234 567 abonnenter 1,23 mill. 1,24 mill.
12 345 678 abonnenter 12,3 mill. 12,4 mill.
123 456 789 abonnenter 123 mill. 124 mill.

Fjerning av stengte kontoer og falske abonnenter

• Stengte kontoer: Dette er kontoer som er stengt av skaperen eller sagt opp av YouTube på grunn av brudd på retningslinjene.
  • Falske abonnenter: Dette er abonnenter anskaffet på kunstig vis, for eksempel ved å kjøpe abonnenter gjennom en tredjepartstjeneste.

Vi kontrollerer regelmessig legitimiteten til kontoene og aktiviteten på YouTube-kanalen din. Vi kan også korrigere beregninger av nettstedsaktivitet i YouTube Analytics for å fikse uoverensstemmelser på tvers av de forskjellige kildene. Disse prosessene skal sikre at statistikkene våre er basert på riktig informasjon, og at alle skal ha de samme mulighetene på YouTube.

Det er viktig at antallet abonnenter er riktig, slik at du kan bygge opp publikummet ditt på en naturlig måte. Stengte kontoer og falske abonnenter tas ikke med i beregningen av det totale antallet abonnenter. De vises heller ikke i listen din over abonnenter, og de har ikke innvirkning på antall avspillinger eller seertid.

Finn ut mer om hvorfor antallet abonnenter kan variere.