Je aantal abonnees op YouTube checken

Je aantal abonnees geeft aan hoeveel kijkers zich hebben geabonneerd op je YouTube-kanaal. In YouTube Analytics kun je je aantal abonnees in realtime bekijken, en zien hoe je account in de loop van de tijd is gegroeid. Je krijgt een e-mail en er wordt een animatie in YouTube Studio getoond als je een mijlpaal bereikt.

Je aantal abonnees vinden

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Analytics in het linkermenu.
  3. Ga naar de kaart Realtime op het tabblad Overzicht.
  4. Klik op Realtime aantal bekijken om je aantal abonnees in de loop van de tijd te bekijken.

Inzicht krijgen in je aantal abonnees op YouTube

Je publiek kan een ingekorte versie van je aantal abonnees zien. Dit aantal abonnees wordt ingekort op basis van het aantal abonnees dat je kanaal heeft.

Je aantal abonnees: Update van het aantal abonnees bij:
Minder dan 1000 abonnees 1 nieuwe abonnee
1000 - 9999 abonnees 10 nieuwe abonnees
10.000 - 99.999 abonnees 100 nieuwe abonnees
100.000 - 999.999 abonnees 1000 nieuwe abonnees
1.000.000 – 9.999.999 abonnees 10.000 nieuwe abonnees
10.000.000–99.999.999 abonnees 100.000 nieuwe abonnees
100.000.000 – 999.999.999 abonnees 1.000.000 nieuwe abonnees

In de tabel hieronder zie je hoe je aantal abonnees wordt getoond.

Je aantal abonnees: Je hebt dan het volgende aantal abonnees: Je volgende aantal abonnees is:
123 abonnees 123 124
1234 abonnees 1,23K 1,24K
12.345 abonnees 12,3K 12,4K
123.456 abonnees 123K 124K
1.234.567 abonnees 1,23 mln. 1,24 mln.
12.345.678 abonnees 12,3 mln. 12,4 mln.
123.456.789 abonnees 123 mln. 124 mln.

Gesloten accounts en spamabonnees verwijderen

• Gesloten accounts: Accounts die door de creator zijn gesloten of die door YouTube zijn beëindigd vanwege een beleidsschending.
  • Spamabonnees: Abonnees die op een kunstmatige manier zijn verkregen. Ze zijn bijvoorbeeld gekocht via een service van derden.

We controleren regelmatig of de accounts en acties op je YouTube-kanaal aan de regels voldoen. We corrigeren mogelijk ook sitestatistieken in YouTube Analytics om problemen in consistentie tussen verschillende bronnen op te lossen. Dit proces houdt onze sitestatistieken vrij van spam, misbruik en gesloten accounts. Zo blijft YouTube voor iedereen een eerlijke plek.

Het is belangrijk dat het aantal abonnees klopt, zodat je zeker weet dat je publiek op organische wijze groeit. Gesloten accounts en spamabonnees worden niet meegerekend in je totale aantal abonnees. Ze worden ook niet getoond in je abonneelijst en hebben geen invloed op weergaven of kijktijd.

Meer informatie over waarom je aantal abonnees kan veranderen.