Kodningsspecifikationer för musikvideor

Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är bara tillgängliga för partners som använder YouTubes matchningssystem Content ID.

Mediefilerna du levererar till YouTube för musikvideor måste följa de här specifikationerna.

Ljudprofil

Attribut Specifikation
Kodek FLAC
Linjär PCM
Samplingsfrekvens 44,1 kHz rekommenderas. Högre samplingsfrekvenser godkänns men krävs inte (till exempel 48 kHz eller 96 kHz).
Bitdjup 24 bitar rekommenderas. 16 bitar godtas.
Kanaler 2 (stereo)

YouTube godtar komprimerat ljud, men det rekommenderas inte. YouTube omkodar från det levererade formatet: Ljudkvaliteten är mycket bättre när den omkodas från ett förlustfritt format jämfört med om det komprimeras på nytt från ett destruktivt ljudformat.

Om du måste leverera komprimerat ljud kan du använda de här specifikationerna:

• Kodec: AAC-LC
  • Samplingsfrekvens: 48 kHz
  • Bithastighet: 320 kbit/s eller mer för två kanaler (högre är alltid bättre. 256 kbit/s godtas)
  • Kanaler: 2 (stereo)
Videoalternativ 1: H.264-kodek

Videoprofil

Attribut Specifikation
Behållare .mp4
.mov
Kodek H.264
Profil Hög
Bildfrekvens 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bithastighet SD (färre än 720 rader) – 15 Mbit/s
720 rader – 50 Mbit/s
1080 rader – 60 Mbit/s
Nyårslöften 1,33 (4:3) – 720 x 480, 1440 x 1080, 720 x 576 (PAL)
1,78 (16:9) – 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(beskuret innehåll som är bredare än 1,78 kan ha annan upplösning än de som nämns ovan. Se anmärkningarna om beskärning av bildformat som inte är standard)
Bildformat i pixlar SD: Anamorfiska (inte kvadratiska) pixlar godkänns, men flagga med bildformat i pixlar (pasp) måste vara 16:9 eller 4:3.
HD: Endast kvadratiska pixlar (inget anamorfiskt innehåll)
Skanningstyp Progressiv
  Innehåll med ursprunglig bildfrekvens ska delas upp.
  Telecine-innehåll ska återställas till den ursprungliga bildfrekvensen.

Obs! Innehåll med sammanblandade bildrutor eller sammanflätningsartefakter avvisas.
GOP-struktur IBBP (M = 3, GOP-längden ska inte överstiga ½ av bildfrekvensen)
Färgutrymme 4:2:2 (föredras)
4:2:0
Matting Bildstorleken 16:9 via letterboxing accepteras. Om innehåll har pillarboxing (svarta fält till vänster och höger), windowboxing (svarta fält på alla sidor) eller är 4:3 LTBX ska innehållet beskäras så att endast det aktiva pixelområdet syns.
Anmärkningar Redigeringslistor är inte tillåtna. De gör att A/V-synkronisering går förlorad.
moov atom måste finnas, och den måste vara först i filen.
Videoalternativ 2: MPEG-2 transportström

Videoprofil

Attribut Specifikation
Behållare MPEG-2 Transportström (.mpg, .mpeg, .ts)
Kodek MPEG-2
Profil SD: Main@Main
HD: 422@High
Bildfrekvens 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bithastighet SD (färre än 720 rader): 50 Mbit/s
HD (720 rader eller mer): 80 Mbit/s
Nyårslöften 1,33 (4:3) – 720 x 480, 720 x 576 (endast PAL), 1440 x 1080
1,78 (16:9) – 720 x 404, 720 x 576 (endast PAL 16:9 med anamorfisk flagga), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(beskuret innehåll som är bredare än 1,78 kan ha annan upplösning än de som nämns ovan. Se anmärkningarna om beskärning av bildformat som inte är standard)
Bildformat i pixlar Endast fyrkantiga pixlar (inget anamorfiskt innehåll).
Skanningstyp Progressiv
 Innehåll med ursprunglig bildfrekvens ska delas upp.
 Telecine-innehåll ska återställas till den ursprungliga bildfrekvensen.

Obs! Innehåll med sammanblandade bildrutor eller sammanflätningsartefakter avvisas.
GOP-struktur IBBP (M = 3, GOP-längden ska inte överstiga ½ av bildfrekvensen)
Färgutrymme 4:2:2 (föredras)
Om färgutrymmet 4:2:2 inte är tillgängligt bör du använda 4:2:0.
Matting Bildstorleken 16:9 via letterboxing accepteras. Om innehåll har pillarboxing (svarta fält till vänster och höger), windowboxing (svarta fält på alla sidor) eller är 4:3 LTBX ska innehållet beskäras så att endast det aktiva pixelområdet syns.