Coderingsspecificaties voor muziekvideo's

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor partners die Content ID gebruiken. Dat is het YouTube-systeem voor overeenkomsten.

De mediabestanden voor muziekvideo's die je aan YouTube levert, moeten voldoen aan deze specificaties.

Audioprofiel

Kenmerk Specificatie
Codec FLAC
Linear PCM
Bemonsteringsfrequentie 44,1 kHz aanbevolen. Hogere samplingsnelheden worden geaccepteerd maar zijn niet vereist (bijvoorbeeld 48 kHz of 96 kHz).
Bitdiepte 24-bits aanbevolen, 16-bits geaccepteerd
Kanalen 2 (stereo)

Hoewel het niet wordt aanbevolen, accepteert YouTube gecomprimeerde audio. YouTube transcodeert op basis van het aangeleverde formaat. De kwaliteit van de audio is veel beter wanneer deze is getranscodeerd op basis van een lossless indeling dan wanneer een lossy audio-indeling opnieuw wordt gecomprimeerd.

Als je toch gecomprimeerde audio moet aanleveren, gebruik je deze specificaties:

• Codec: AAC-LC
  • Samplingsnelheid: 44,1 Khz
  • Bitsnelheid: 320 kbps of hoger voor 2 kanalen (hoger is altijd beter, 256 kbps wordt geaccepteerd)
  • Kanalen: 2 (stereo)
Video-optie 1: H.264-codec

Videoprofiel

Kenmerk Specificatie
Containers .mp4
.mov
Codec H.264
Profiel Hoog
Framesnelheid 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bitsnelheid SD (minder dan 720 lijnen): 15 Mbps
720 lijnen: 50 Mbps
1080 lijnen: 60 Mbps
Resoluties 1,33 (4:3): 720 x 480, 1440 x 1080, 720 x 576 (PAL)
1,78 (16:9): 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(bijgesneden content die breder is dan 1,78 kan afwijken van deze resoluties, zie de opmerkingen over afdekking voor niet-standaard beeldverhoudingen)
Pixelverhouding SD: anamorfe (niet-vierkante) pixels worden geaccepteerd, maar de markering voor pixelverhouding (Pixel Aspect Ratio, pasp) moet worden ingesteld op 16:9 of 4:3.
HD: alleen vierkante pixels (geen anamorfische content).
Scantype Progressief
  Voor content met native framesnelheid moet de interlacing worden verwijderd.
  Telecined content moet worden teruggezet naar de oorspronkelijke framesnelheid.

Opmerking: Content met gecombineerde frames of interlaced artefacten wordt afgewezen.
GOP-structuur IBBP (M=3, GOP-lengte mag niet meer zijn dan de helft van de framesnelheid)
Kleurruimte 4:2:2 (voorkeur)
4:2:0
Afdekking Frameformaat 16:9 met zwarte balken aan de boven- en onderzijde (breedbeeldformaat) wordt geaccepteerd. Als de video zwarte balken aan de linker- en rechterzijde of aan alle vier de zijden bevat, of als de video breedbeeldformaat 4:3 heeft, moet de video worden bijgesneden tot alleen het gedeelte met de actieve pixels zichtbaar is.
Opmerkingen Edit Lists zijn niet toegestaan, omdat dit ten koste gaat van de A/V-sync.
moov atom moet aanwezig zijn aan het begin van het bestand.
Video-optie 2: MPEG-2 Transport Stream

Videoprofiel

Kenmerk Specificatie
Containers MPEG-2 Transport Stream (.mpg, .mpeg, .ts)
Codec MPEG-2
Profiel SD: Main@Main
HD: 422@High
Framesnelheid 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bitsnelheid SD (minder dan 720 lijnen): 50 Mbps
HD (720 lijnen of meer): 80 Mbps
Resoluties 1,33 (4:3): 720 x 480, 720 x 576 (alleen PAL), 1440 x 1080
1,78 (16:9): 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9 alleen met anamorfische markeringsset), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(bijgesneden content die breder is dan 1,78 kan afwijken van deze resoluties, zie de opmerkingen over afdekking voor niet-standaard beeldverhoudingen)
Pixelverhouding Alleen vierkante pixels (geen anamorfische content)
Scantype Progressief
 Voor content met native framesnelheid moet de interlacing worden verwijderd.
 Telecined content moet worden teruggezet naar de oorspronkelijke framesnelheid.

Opmerking: Content met gecombineerde frames of interlaced artefacten wordt afgewezen.
GOP-structuur IBBP (M=3, GOP-lengte mag niet meer zijn dan de helft van de framesnelheid)
Kleurruimte 4:2:2 (voorkeur)
Gebruik de kleurruimte 4:2:0 als 4:2:2 niet beschikbaar is.
Afdekking Frameformaat 16:9 met zwarte balken aan de boven- en onderzijde (breedbeeldformaat) wordt geaccepteerd. Als de video zwarte balken aan de linker- en rechterzijde of aan alle vier de zijden bevat, of als de video breedbeeldformaat 4:3 heeft, moet de video worden bijgesneden tot alleen het gedeelte met de actieve pixels zichtbaar is.