Kodningsspecifikationer for musikvideoer

Funktionerne, der er beskrevet i denne artikel, er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTubes system til Content ID-matchning.

De mediefiler til musikvideoer, som du leverer til YouTube, skal overholde disse specifikationer.

Lydprofil

Attribut Specifikation
Codec FLAC
Lineær PCM
Samplingfrekvens 44,1 kHz anbefales. Højere samplingfrekvenser accepteres, men er ikke påkrævet (f.eks. 48 kHz eller 96 kHz).
Bitdybde 24-bit anbefales, 16-bit accepteres
Kanaler 2 (stereo)

Selvom det ikke anbefales, accepterer YouTube komprimeret lyd. YouTube omkoder fra det leverede format. Lydkvaliteten er meget bedre, når den omkodes fra et tabsfrit format sammenlignet med genkomprimering af et lydformat med tab.

Hvis det er nødvendigt at levere komprimeret lyd, skal du bruge disse specifikationer:

• Codec: AAC-LC
  • Samplingfrekvens: 44,1 Khz
  • Bithastighed: 320 kbps eller derover for 2 kanaler (højere er altid bedre, 256 kbps er acceptabelt)
  • Kanaler: 2 (stereo)
Videoindstilling 1: H.264 Codec

Videoprofil

Attribut Specifikation
Containere .mp4
.mov
Codec H.264
Profil Høj
Framerate 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bithastighed SD (færre end 720 linjer) – 15 Mbps
720 linjer – 50 Mbps
1080 linjer – 60 Mbps
Opløsning 1,33 (4:3) – 720 x 480, 1440 x 1080, 720 x 576 (PAL)
1,78 (16:9) - 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(beskåret indhold, der er bredere end 1,78, kan afvige fra disse opløsninger – se noter om beskæring ved billedformater, der afviger fra standard)
Billedformat for pixel SD: Anamorfe (ikke kvadratiske) pixels accepteres, men flaget for billedformat for pixel (pasp, Pixel Aspect Ratio) skal indstilles til 16:9 eller 4:3.
HD: Kun kvadratiske pixels (intet anamorft indhold)
Scanningstype Progressiv
  Indhold med oprindelig billedfrekvens bør adskilles.
  Telecine-behandlet indhold skal telecine-behandles tilbage til den oprindelige billedfrekvens.

Bemærk! Indhold med artefakter fra blandede rammer eller sammenfletning vil blive afvist.
GOP-struktur IBBP (M = 3, GOP-længden må ikke overstige halvdelen af billedfrekvensen)
Farverum 4:2:2 (foretrækkes)
4:2:0
Beskæring 16:9 billedstørrelse i letterbox-format accepteres. Hvis indholdet er i pillarbox-format (sort til venstre og højre), med sorte bjælker hele vejen rundt eller i 4:3 LTBX, skal indholdet beskæres til udelukkende det aktive pixelområde.
Notes Redigeringslister er ikke tilladt, da de forårsager tab af synkronisering af lyd/billede.
moov atom skal være til stede og forrest i filen.
Videoindstilling 2: MPEG-2-transportstream

Videoprofil

Attribut Specifikation
Containere MPEG-2-transportstream (.mpg, .mpeg, .ts)
Codec MPEG-2
Profil SD: Main@Main
HD: 422@High
Framerate 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Bithastighed SD (færre end 720 linjer): 50 Mbps
HD (720 linjer eller derover): 80 Mbps
Opløsning 1,33 (4:3) - 720 x 480, 720 x 576 (kun PAL), 1440 x 1080
1,78 (16:9) – 720 x 404, 720 x 576 (kun PAL 16:9 med anamorft flag indstillet), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(beskåret indhold, der er bredere end 1,78, kan afvige fra disse opløsninger – se noter om beskæring ved billedformater, der afviger fra standard)
Billedformat for pixel Kun kvadratiske pixels (intet anamorft indhold)
Scanningstype Progressiv
 Indhold med oprindelig billedfrekvens bør adskilles.
 Telecine-behandlet indhold skal telecine-behandles tilbage til den oprindelige billedfrekvens.

Bemærk! Indhold med artefakter fra blandede rammer eller sammenfletning vil blive afvist.
GOP-struktur IBBP (M = 3, GOP-længden må ikke overstige halvdelen af billedfrekvensen)
Farverum 4:2:2 (foretrækkes)
Hvis 4:2:2-farverum ikke er tilgængeligt, skal du bruge 4:2:0.
Beskæring 16:9 billedstørrelse i letterbox-format accepteres. Hvis indholdet er i pillarbox-format (sort til venstre og højre), med sorte bjælker hele vejen rundt eller i 4:3 LTBX, skal indholdet beskæres til udelukkende det aktive pixelområde.