Especificacions de codificació dels vídeos musicals

Les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles només per als partners que utilitzen el sistema de cerca de coincidències Content ID de YouTube.

Els fitxers multimèdia dels vídeos musicals que pengis a YouTube s'han d'ajustar a aquestes especificacions.

Perfil de l'àudio

Atribut Especificació
Còdec FLAC
PCM lineal
Freqüència de mostratge Es recomana 44,1 kHz. S'accepten freqüències de mostratge més altes, però no són necessàries (per exemple, 48 kHz o 96 kHz).
Profunditat de bits Es recomanen 24 bits, però també s'accepten 16 bits.
Canals 2 (estèreo)

Tot i que no es recomana, YouTube accepta l'àudio comprimit. YouTube transcodifica a partir del format penjat. Per tant, la qualitat de l'àudio és molt millor quan es transcodifica a partir d'un format sense pèrdues en lloc de tornar a comprimir un format d'àudio amb pèrdues.

Si has de penjar àudio comprimit, fes servir aquestes especificacions:

• Còdec: AAC-LC
  • Freqüència de mostratge: 44,1 Khz
  • Taxa de bits: 320 kbps o superior per a 2 canals (com més alta, millor; s'accepten 256 kbps)
  • Canals: 2 (estèreo)
Opció de vídeo 1: còdec H.264

Perfil del vídeo

Atribut Especificació
Contenidors .mp4
.mov
Còdec H.264
Perfil Alt
Fotogrames per segon 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Taxa de bits SD (menys de 720 línies): 15 Mbps
720 línies: 50 Mbps
1080 línies: 60 Mbps
Resolucions 1.33 (4:3): 720 x 480, 1440 x 1080, 720 x 576 (PAL)
1.78 (16:9): 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(és possible que la resolució sigui diferent per al contingut retallat més ample d'1.78; consulta les notes sobre l'emmarcament de les relacions d'aspecte no estàndard).
Relació d'aspecte dels píxels SD: s'acceptaran els píxels anamòrfics (no quadrats), però la marca de la relació d'aspecte dels píxels s'ha de definir com a 16:9 o 4:3.
HD: només píxels quadrats (sense contingut anamòrfic).
Tipus d'exploració Progressiva
  S'ha de desentrellaçar el contingut amb una velocitat de fotogrames nativa.
  S'ha d'aplicar un procés de telecine invers al contingut de telecine fins a arribar a la velocitat de fotogrames original.

Nota: es rebutjarà el contingut amb fotogrames combinats o artefactes entrellaçats.
Estructura del grup d'imatges IBBP (M=3, la longitud del grup d'imatges no ha de ser superior a la meitat de la velocitat de fotogrames).
Espai de color 4:2:2 (preferit)
4:2:0
Format S'acceptaran fotogrames amb una relació d'aspecte de 16:9 i format de bústia. Si el contingut té format pillarbox (franges negres a l'esquerra i a la dreta), format de finestra (franges negres a tots els costats) o format de bústia amb una relació d'aspecte de 4:3, s'haurà de retallar de manera que només es vegi l'àrea de píxels activa.
Notes Les llistes d'edició no es permeten perquè provoquen la pèrdua de sincronització d'àudio i de vídeo.
S'ha d'afegir l'Atom moov a l'inici del fitxer.
Opció de vídeo 2: flux de transport MPEG-2

Perfil del vídeo

Atribut Especificació
Contenidors MPEG-2 Transport Stream (.mpg, .mpeg, .ts)
Còdec MPEG-2
Perfil SD: Main@Main
HD: 422@High
Fotogrames per segon 23,98, 24, 25, 29,97, 30
Taxa de bits SD (menys de 720 línies): 50 Mbps
HD (720 línies o més): 80 Mbps
Resolucions 1.33 (4:3): 720 x 480, 720 x 576 (només PAL), 1440 x 1080
1.78 (16:9): 720 x 404, 720 x 576 (PAL 16:9 només amb la marca anamòrfica definida), 854 x 480, 1280 x 720, 1920 x 1080
(és possible que la resolució sigui diferent per al contingut retallat més ample d'1.78; consulta les notes sobre l'emmarcament de les relacions d'aspecte no estàndard).
Relació d'aspecte dels píxels Només píxels quadrats (sense contingut anamòrfic)
Tipus d'exploració Progressiva
 S'ha de desentrellaçar el contingut amb una velocitat de fotogrames nativa.
 S'ha d'aplicar un procés de telecine invers al contingut de telecine fins a arribar a la velocitat de fotogrames original.

Nota: es rebutjarà el contingut amb fotogrames combinats o artefactes entrellaçats.
Estructura del grup d'imatges IBBP (M=3, la longitud del grup d'imatges no ha de ser superior a la meitat de la velocitat de fotogrames).
Espai de color 4:2:2 (preferit)
Si l'espai de color 4:2:2 no està disponible, utilitza 4:2:0.
Format S'acceptaran fotogrames amb una relació d'aspecte de 16:9 i format de bústia. Si el contingut té format pillarbox (franges negres a l'esquerra i a la dreta), format de finestra (franges negres a tots els costats) o format de bústia amb una relació d'aspecte de 4:3, s'haurà de retallar de manera que només es vegi l'àrea de píxels activa.