Ange standardkanal för kontot

Om du har fler än en YouTube-kanal i ditt Google-konto visas ett popup-fönster där du får välja kanal när du loggar in:

Channel switcher

Om du alltid vill logga in direkt på en kanal kan du ange den som standardkanal i popup-fönstret. Välj den du vill använda och markera Fråga mig inte igen. Du kan fortfarande växla till andra kanaler i kontot.

Obs! Standardkanalen används också för verktyg och appar från tredje part (till exempel programvara för videoredigering) som inte har stöd för kanalväxling. När du loggar in med ditt Google-konto i de verktygen används standardkanalen automatiskt.

Byta standardkanal

Så här byter du standardkanal för ditt Google-konto:

1. På en dator loggar in på YouTube med ditt Google-konto.
  2. Växla till kanalen du vill använda som standardkanal.
  3. Öppna de avancerade kontoinställningarna.
  4. Under Standardkanal markerar du Använd den här kanalen (kanalnamn) när jag loggar in på mitt <e-postkonto>.
  5. Klicka på Spara.