Googles videokvalitetsrapport

I videokvalitetsrapporten finns information om vilken hastighet du normalt får via din internetleverantör. Den innehåller även information om hur olika leverantörer i ditt område står sig i en jämförelse och vilka andra faktorer som påverkar videoprestandan.

Klassificering av internetleverantörer

I den här rapporten placeras din internetleverantör i någon av följande tre klassificeringar: HD-verifierad, standardupplösning eller lägre upplösning. Klassificeringen anger vilken videostreamingskvalitet du kan förvänta dig minst 90 % av tiden när du tittar på YouTube via en internetleverantör i ett visst område. Klassificeringarna betyder följande:

• HD-verifierad: Du kan för det mesta förvänta dig jämn uppspelning när du spelar upp HD-videor på YouTube (720p och högre).
  • Standardupplösning: Du kan förvänta dig jämn uppspelning av YouTube-videor med standardupplösning (360p), medan det kan förekomma avbrott i HD-videor (720p och högre).
  • Lägre upplösning: Om du spelar upp YouTube-videor på 360p eller högre kan det innebära suddig bildkvalitet och flera avbrott.

Klassificeringen gäller för alla användare i en internetleverantörs nätverk i ett angivet område. Den gäller inte bara din anslutning.

Jämför leverantörer

Så här kan du jämföra leverantörer i ditt område:

• På en dator: Klicka på Jämför leverantörer i ditt område.
  • På en mobilwebbplats: Under diagrammet väljer du  pilen under Jämför [#] internetleverantörer [plats].

En lista över leverantörer inom varje klass visas. Välj en leverantör för att få mer information om videoströmningskvaliteten.

Ändra plats

Med följande steg kan du välja en annan plats för rapporten:

På en dator
  1. Klicka på Ändra plats ovanför diagrammet.
  2. Ange stad eller region.
  3. Välj det bästa resultatet i listan.
  4. Klicka på OK.
På en mobilwebbplats
  1. Tryck på Ändra plats ovanför diagrammet.
  2. Skriv in en stad eller region i sökrutan.
  3. Välj det bästa resultatet i listan.

Vanliga problem

• Det finns inga resultat: Videokvalitetsrapporten är bara tillgänglig i vissa länder/regioner, så felmeddelandet ”Det finns inga resultat från ditt område än” kan visas. Om det här felmeddelandet visas i ett land/en region där rapporten är tillgänglig väljer du Skicka feedback längst ned på sidan för att informera oss om det.
  • Problem med att spela upp videor: Om videon inte spelas upp i den kvalitet som anges enligt klassificeringen kan du testa de här felsökningsstegen.
  • Problem med internetleverantör: Kontakta internetleverantören direkt om du har problem med deras tjänst eller vill ge dem feedback.