Googlen videoiden laaturaportti

Videoiden laaturaportti kertoo, miten hyvän yhteyden internetpalveluntarjoajasi yleensä pystyy tarjoamaan, miten alueesi eri palveluntarjoajat vertautuvat toisiinsa ja mitkä muut asiat vaikuttavat videoiden katselun sujuvuuteen.

Internetpalveluntarjoajan luokitus

Tässä raportissa palveluntarjoajat on luokiteltu kolmeen luokkaan: HD-laatu, tavallinen laatu ja matala laatu. Luokitukset kuvaavat sitä, millaista videon suoratoiston laatua voit odottaa (vähintään 90 % ajasta), kun katselet YouTube-videoita tietyn internetpalveluntarjoajan yhteydellä tietyllä alueella. Tätä luokitukset tarkoittavat:

• HD-laatu: YouTube-videoiden katselu teräväpiirtotarkkuudella (vähintään 720p) on sujuvaa suurimman osan ajasta.
  • Tavallinen laatu: YouTube-videotoisto toimii yleensä sujuvasti, kun katseltavan videon tarkkuus on normaali (360p). Teräväpiirtovideoissa (vähintään 720p) voi ilmetä satunnaisia keskeytyksiä.
  • Matala laatu: Jos YouTube-videon tarkkuus on 360p tai suurempi, kuva voi olla rakeinen ja toistossa voi ilmetä keskeytyksiä.

Huomioi että nämä luokitukset koskevat kyseessä olevan internetpalveluntarjoajan kaikkia käyttäjiä tietyllä alueella eivätkä vain omaa yhteyttäsi.

Palveluntarjoajien vertailu

Näin voit vertailla palveluntarjoajia omalla alueellasi:

• Tietokoneella: klikkaa Vertaa alueesi palveluntarjoajia -vaihtoehtoa.
  • Mobiilisivustossa: Napauta Minimize nuolta Vertaa alueesi palveluntarjoajia ‑kohdan alla.

Saat luettelon palveluntarjoajista luokituksittain. Klikkaamalla palveluntarjoajaa saat lisätietoja palveluntarjoajan suoratoiston laadusta.

Sijainnin muuttaminen

Näin voit muuttaa sijaintia, jonka mukaan raportti luodaan:

Tietokoneessa:
  1. Klikkaa Muuta sijaintia.
  2. Kirjoita kaupungin tai maakunnan nimi.
  3. Valitse avattavasta valikosta paras tulos.
  4. Klikkaa Valmis.
Mobiilisivustossa:
  1. Napauta Muuta sijaintia.
  2. Kirjoita kaupungin tai maakunnan nimi hakukenttään.
  3. Valitse avattavasta valikosta paras tulos.

Tavallisia ongelmia

• Tuloksia ei ole saatavilla: Koska videoiden laaturaportti ei ole käytettävissä kaikissa maissa, voit saada virheilmoituksen ”Omalle alueellesi ei vielä ole saatavilla tuloksia”. Jos saat tämän virheilmoituksen maassa, jossa raportin pitäisi olla saatavilla, ilmoita asiasta meille Lähetä palautetta -valinnalla.
  • Ongelmia videotoistossa: jos et pysty katselemaan videoita internetpalveluntarjoalle ilmoitetulla laadulla, kokeile näitä vianmääritysvaiheita.
  • Ongelmat internetpalveluntarjoajan kanssa: jos sinulla on ongelmia internetpalveluntarjoajasi kanssa tai haluat lähettää palveluntarjoajalle palautetta, ota yhteyttä suoraan palveluntarjoajaan.