Wat is een art-track?

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Een art-track is een automatisch gegenereerde YouTube-versie van een nummer van een muziekalbum. Een art-track bestaat uit de geluidsopname en de albumhoes.

Het doel van art-tracks is om een YouTube-versie van elk nummer op elk album aan te bieden. Op dit moment zijn officiële muziekvideo's van opnamen alleen beschikbaar wanneer een label of artiest tijd en middelen investeert in de productie van een muziekvideo. Met art-tracks worden automatisch versies gemaakt voor geluidsopnamen, zelfs als er geen muziekvideo is geproduceerd.

YouTube maakt één art-track voor elke geluidsopname die je uploadt met de DDEX-feed voor YouTube Music of de spreadsheet 'Audio - Art-tracks' voor bulkuploads. Tracks worden herkend op basis van hun ISRC, release-ID (UPC, EAN, GRid) en partner. YouTube maakt art-tracks voor alle unieke combinaties van deze velden.

Dankzij art-tracks heeft YouTube een complete muziekcatalogus. De tracks verschijnen in albumplaylists en zoekresultaten.

Reacties op art-tracks

Als je een officieel artiestenkanaal hebt, kun je de reacties op art-tracks op je officiële kanaal laten zien. Selecteer hiervoor 'Alle reacties toestaan' of 'Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen' als de reactie-instelling voor je kanaal in Studio (Instellingen en dan Kanaalstatus en functies en dan Community en dan Standaardinstellingen).

Zodra de reactie-instelling van het kanaal is ingesteld op 'Alle reacties toestaan' of 'Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen', kun je Verwijderen selecteren naast een reactie op je art-track om de reactie te verbergen.

Reacties op automatisch gegenereerde art-tracks staan uit als de primaire artiest geen officieel artiestenkanaal heeft.