Hva er et bildespor?

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

Et bildespor er en automatisk generert YouTube-versjon av et lydspor på et musikkalbum. Et bildespor består av lydopptaket og albumgrafikken.

Formålet med bildespor er å lage en unik YouTube-versjon av hvert eneste spor på alle album. I dag lages bare offisielle musikkvideoer hvis plateselskapet eller artisten investerer (vesentlig med) tid og ressurser i å produsere dem. Med bildespor opprettes det automatisk en bildeversjon for opptaket, selv når det ikke finnes noen produsert musikkvideo.

YouTube oppretter ett bildespor for alle lydspor du laster opp med DDEX-feeden for YouTube Music eller regnearket «Lyd – bildespor» for masseopplasting. Gjennom denne prosessen identifiseres sporene basert på ISRC, utgivelsesidentifikator (UPC, EAN, GR-identifikator) og partner. YouTube oppretter bildespor for hver unike kombinasjon av disse feltene.

Bildespor sørger for at YouTube har en komplett musikkatalog, og de vises i albumspillelister og søkeresultater.

Kommentarer på bildespor

Hvis du har en offisiell artistkanal, kan du vise kommentarene på bildespor på den offisielle kanalen din. For å slå på kommentarer går du til kommentarinnstillingene for kanalen din i Studio og velger «Tillat alle kommentarer» eller «Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering» (Innstillinger etterfulgt av Kanalstatus og -funksjoner etterfulgt av Fellesskap etterfulgt av Standardinnstillinger).

Når kommentarinnstillingen du har valgt for kanalen, er «Tillat alle kommentarer» eller «Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering», kan du velge Fjern ved siden av kommentarer på bildesporet for å skjule dem.

Kommentarfunksjonen på automatisk genererte bildespor er slått av hvis hovedartisten ikke har en offisiell artistkanal.